dl iag international consolidated airlines group iberia airbus a350 ftse 100 min
Company photo / IAG

International Airlines Group (IAG) ha baixat amb força a la borsa després que l'aerolínia francesa Air France hagi anunciat una ampliació de capital de 2.256 milions d'euros, equivalent al 81% del seu valor a la borsa.

IAG

  • 2,08€
  • 1,17%

L'import serà utilitzat per enfortir el balanç i repagar deute a l'Estat francès. França (28% de l'accionariat) i Holanda (9,3%) acudiran a l'ampliació de capital, però China Eastern Airlines (9,6%) i Delta Airlines (5,8%) vendran les seves participacions respectives a la companyia naviliera CMA CGM, que passarà a ser accionista.

Per als experts de Bankinter, és una "notícia negativa, perquè comporta una dilució important per als accionistes". A més, comenten que "la companyia travessa una situació delicada tot i haver rebut 10.400 milions d'euros en ajudes estatals (préstecs i garanties dels governs francès i holandès)".

Així, recorden que la seva recomanació "és no prendre posicions al sector aerolínies, que afronta un entorn delicat a causa de la guerra a Ucraïna, la Covid 19 a la Xina, la inflació i els preus del combustible".

"Reiterem recomanació de vendre Air France perquè, després de l'ampliació de capital, l'endeutament de la companyia seguirà sent elevat. A més, el 'free float' és reduït perquè els governs de França i Holanda representen el 38% del capital i no en descartem una altra ampliació de capital", conclouen.

contador