ep sede de la torre iberdrola
IBERDROLA

Iberdrola vendrà una participació de fins al 49% d'East Anglia Three, a la zona sud del Mar del Nord, al Regne Unit. El valor de l'operació s'estima que superarà els 2.000 milions d'euros (més de 4.000 milions per al 100%). Amb aquesta desinversió es pretén finançar nous projectes renovables en desenvolupament al món.

  • 12,32€
  • -0,36%

Així ho avancen a El Economista. El parc eòlic, que acaba d'iniciar la construcció amb posada en operació el 2026, tindrà una capacitat de 1.400 MW.

Per als analistes de Banc Sabadell, es tracta d'una notícia que encaixaria dins l'estratègia de la companyia de finançar l'expansió amb socis minoritaris com la vista amb la venda recent del 49% de Wikinger a Alemanya (eòlic marí en operació) o l'escomesa fa tres anys amb la venda del 40% d'East Anglia One (eòlic marí en fase avançada de construcció).

"En tot cas, l'import del qual es parla amb aquesta operació seria reduït. Alhora, Iberdrola també estaria buscant socis per al negoci de xarxes de transmissió al Brasil o per a una cartera fotovoltaica a Espanya", afegeixen.

Des de l'entitat valoren les accions d'Iberdrola amb un preu objectiu d'11,75 euros i una recomanació de comprar.

A Renta 4, i a l'espera que es confirmi l'operació, consideren la notícia "favorable", però creuen que l'impacte "serà limitat". "L'operació permetrà a Iberdrola continuar amb la seva estratègia de donar entrada a socis financers per alleujar la tensió sobre el balanç i poder aprofitar les diferents oportunitats que sorgeixin en el negoci d'eòlica marina als propers anys", expliquen. Reiteren el consell de sobreponderar, amb un preu objectiu de 12,73 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador