ep archivo   iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo

Iberdrola ha tancat amb l'entitat italiana Intesa Sanpaolo el primer préstec del sector energètic a Europa vinculat a la reducció del consum d'aigua, en una operació de finançament l'import del qual ascendeix a 250 milions d'euros a cinc anys, ha informat l'energètica.

  • 11,61€
  • 1,31%

En concret, l'operació inclou un incentiu vinculat a la consecució d'objectius d'economia circular pels quals el grup presidit per Ignacio Sánchez Galán es compromet a reduir progressivament l'ús d'aigua, que no superarà el llindar de 420 metres cúbics per gigawatt hora (GWh) el 2025.

D'aquesta manera, si es compleix aquest objectiu, Intesa Sanpaolo aplicarà un descompte al préstec. Si no és així, s'incrementarà el cost del finançament.

El préstec circular amb Iberdrola representa la major operació realitzada a Espanya en el marc de el programa d'Economia Circular de 6.000 milions d'euros, llançat per l'entitat financera transalpina en el seu pla de negoci 2018-2021.

LÍDER EN FINANÇAMENT VERD

L'energètica és un referent global en finançament sostenible, sent-.ne el primer grup mundial en emissió de bons verds, després de ser el 2014 la primera empresa espanyola a obrir aquest mercat.

A l'actualitat, el grup compta amb finançament verd o lligat a criteris de sostenibilitat per un import superior als 32.400 milions d'euros, dels quals més de 15.600 milions d'euros corresponen a finançament verd. Així mateix, es manté com el major emissor privat de bons verds del món.

Els projectes als quals es destinen els recursos obtinguts amb aquest tipus de col·locacions estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, en què Iberdrola focalitza els seus esforços: el número 7 -Energia Assequible i No contaminant- i el número 13 -Acció Climática-.

L'estratègia de l'elèctrica passa perquè la seva estructura de finançament tingui cada vegada un major percentatge de productes verds i sostenibles, fins a arribar al 63% del total el 2025. El 2021, el 100% de les seves línies de crèdit i el 70% dels seus bons híbrids compliran amb aquestes característiques.

Noticias relacionadas

contador