ep archivo   redes inteligentes de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han subscrit un préstec verd per 550 milions d'euros per impulsar les xarxes intel·ligents a Espanya, contribuint a una major electrificació de l'economia, alineada amb l'objectiu de neutralitat climàtica europea i espanyola el 2050, informat en un comunicat conjunt.

  • 11,61€
  • 1,31%

En concret, aquest acord contribueix al desenvolupament del pla d'inversions en xarxes que i-DE, la distribuïdora d'Iberdrola a Espanya, desenvoluparà entre el 2021 i el 2023 per un import de gairebé 1.500 milions d'euros.

L'execució d'aquest pla d'inversió de la distribuïdora d'Iberdrola impulsarà la recuperació verda de l'economia i l'ocupació, en permetre el manteniment d'uns 10.000 llocs de treball anuals a Espanya durant el període d'implementació, segons estima el BEI. A més, el 68% de les inversions es duran a terme a les regions de cohesió, en un país amb taxes d'atur significativament superiors a la mitjana de la UE.

Així, aquest finançament contribuirà a complir un triple objectiu: atendre el creixement de la demanda -associada a l'electrificació del transport i la climatització- i de la producció -més renovables i generació distribuïda-; millorar la resiliència de la xarxa elèctrica per afrontar els reptes del canvi climàtic; i promoure la modernització en els processos sobre aquesta infraestructura de distribució elèctrica, sempre atenent a criteris de sostenibilitat.

A més, el programa d'inversió cobert per aquesta operació contribueix a l'objectiu de política pública d'energia sostenible de l'entitat financera, d'acord amb els criteris del Full de Ruta del Banc del Clima. Les inversions també donaran suport a l'augment de l'electrificació del sector de la calefacció i la mobilitat, en línia amb els objectius del Pla Nacional d'Energia i Clima (PNIEC) d'Espanya.

El Banc de la UE dona suport a aquesta operació a través d'un préstec verd (green loan), un tipus de finançament les característiques de la qual compleixen íntegrament amb els requisits definits en el seu programa de Bons Climàticament Responsables (Climate Awareness Bonds) i és, per tant, susceptible d'assignar-se a la seva cartera d'operacions de préstec finançades mitjançant l'emissió d'aquests bons.

Noticias relacionadas

contador