ep archivo   parque eolico marino de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha estat seleccionada per la multinacional anglo-australiana BHP per subministrar energia 100% renovable al seu projecte miner Olympic Dam, un dels dipòsits de coure, or i urani subterrani més grans del món, situat al sud d'Austràlia.

  • 11,53€
  • -0,09%

El subministrament d'energia verda s'iniciarà a mitjans de 2022 i permetrà a BHP reduir en un 50% les emissions derivades del consum elèctric d'Olympic Dam el 2025, contribuint al seu objectiu global de reducció del 30% de les emissions d'abast 1 i 2 el 2030.

L'acord de compravenda d'energia a llarg termini contempla un PPA específic sobre la producció de Port Augusta, el primer parc híbrid eòlic i solar d'Iberdrola al món i el més gran d'Austràlia, amb 320 MW de potència instal·lada.

El projecte, que la companyia aixeca a l'estat d'Austràlia Meridional, subministrarà al voltant de la meitat de l'electricitat necessària per a Olympic Dam. El contracte també inclou un mecanisme innovador pel qual BHP adquirirà Certificats de Generació a Gran Escala (LGCs) per al 100% de l'energia contractada fins al 2025.

Noticias relacionadas

contador