ep archivo   la ministra portavoz y ministra de hacienda maria jesus montero
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

Iberdrola i Endesa protagonitzen pujades durant la sessió borsària d'aquest dijous, amb alces del 2,7% i del 2,8%, respectivament, després que des del Govern s'hagin mostrat disposats a fer canvis en el decret que retalla els beneficis extraordinaris de les elèctriques, que aquest dijous se sotmet a votació al Congrés.

  • 17,42€
  • -0,74%
  • 11,34€
  • 0,40%

"Ara el Congrés té la paraula", queden "setmanes" perquè la cambra baixa inclogui les esmenes que consideri oportunes, ha expressat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, deixant clar que "encara no hi ha cap decisió presa" sobre introduir canvis al decret del Govern.

"Després de la ronda de la vicepresidenta Teresa Ribera amb les elèctriques, durant la qual les hem estat escoltant atentament, ara tenen la paraula les formacions polítiques i estem disposats a negociar" per aconseguir que la factura de la llum estigui en "preus raonables", ha explicat.

Durant aquesta negociació parlamentària es tracta, segons Montero, d'aconseguir arribar a un acord per "tenir la capacitat" que el preu de l'energia majorista no repercuteixi "de manera automàtica" a la factura del consumidor i de la indústria.

Aquesta setmana, la Comissió Europea es pronunciava sobre les propostes d'Espanya per fer front a l'escalada del preu de l'electricitat deixant-les per a una reflexió a mitjà termini. Brussel·les plantejava així diverses mesures amb efecte "immediat".

contador