ep torre iberdrola bilbao
IBERDROLA

Iberdrola i Naturgy han estat dues de les primeres empreses de l'Ibex a donar detalls de com van els seus resultats durant els sis primers mesos de l'any. Ambdues han reconegut, sense embuts, que el coronavirus ha tingut un impacte en el seu negoci, com en tota l'economia, però hi ha diferències a l'hora de desglossar impactes concrets al mercat espanyol.

  • 12,32€
  • -0,36%
  • 25,02€
  • 0,72%

Iberdrola, per exemple, xifra en 10 milions d'euros l'impacte de l'increment de la morositat a Espanya, que abasten tant el que es refereix a generació com a clients, segons la documentació que ha presentat aquest dimecres.

Aquesta xifra d'impacte a Espanya és significativament inferior als 18 milions d'euros que quantifica relatius al Regne Unit. Un impacte que, en tots dos casos, recull la morositat gestionada a través de l'activitat comercial.

Iberdrola detalla que, en aquests sis primers mesos de l'exercici, ha considerat els dos principals impactes directes per Covid-19, fins a un total de 228 milions d'euros durant el conjunt del semestre. D'aquests, 157 corresponen a la demanda, nivell Ebitda; i 71 milions d'euros a morositat, a nivell Ebit.

MILLORA DE LA DEMANDA

L'elèctrica presidida per Ignacio Galán va assegurar, durant la presentació a inversions, que l'evolució de la demanda elèctrica s'està recuperant i ja està, pràcticament, a nivells previs a l'esclat de l'epidèmia de coronavirus.

No obstant això, la morositat no va en el mateix camí. La companyia va avançar durant la seva presentació a analistes que preveu que, en el tercer trimestre, encara augmenti la morositat. “És un dels interrogants. Podríem tenir-ne el doble del que tenim ara”, va assegurar Galán als inversors.

En canvi, Naturgy no va donar detalls concrets sobre l'impacte de la Covid en els seus comptes, més enllà de les xifres globals de la seva evolució durant la primera meitat de l'exercici. La companyia presidida per Francisco Reynés va assumir que l'impacte és global en la seva activitat. “Una de les tempestes perfectes més importants”, va resumir. Sí que va avançar que el seu resultat d'explotació (Ebitda) ordinari es quedarà enguany, previsiblement, en els 4.000 milions d'euros, comparat amb 4.700 milions a l'exercici 2019.

Noticias relacionadas

contador