ep archivo   ignacio galan presidente de iberdrola 20211105115803
IBERDROLA - Archivo

Es confirmen les pitjors previsions per a Iberdrola als Estats Units. El regulador de Nou Mèxic ha rebutjat l'adquisició de PNM Resources per la trajectòria d'Avangrid (filial d'Iberdrola als EUA) a Maine i la imputació del president del grup, Ignacio Sánchez Galán, pel 'cas Villarejo', que han portat els membres de la comissió del regulador a votar unànimement en contra de l'operació.

  • 11,66€
  • 0,39%

"La notícia és negativa, però considerem que en gran mesura està recollida a la cotització després de les conclusions publicades a principi d'aquest mes, quan la cotització va corregir amb intensitat, encara que no descartem que hi pogués haver noves retallades.

Vegem fins a quin punt Iberdrola pot recórrer aquesta decisió i quina capacitat té per poder fer un gir a aquesta decisió per part del regulador, però creiem que aquesta possibilitat és molt limitada”, asseguren els analistes de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb una valoració de 12,73 euros per acció.

"En cas de no dur-se a terme aquesta operació, llastraria una de les vies de creixement del grup. No obstant, considerem que Iberdrola té capacitat per absorbir creixement per altres vies i assolir els seus objectius a llarg termini, però s'obre un focus de cert risc que això no passi a curt termini", afegeixen.

Des de Bankinter, empresa que aconsella comprar el valor, amb una valoració d'11,90 euros, comenten que “Iberdrola podria recórrer al Tribunal Suprem de Nou Mèxic per rebatre aquesta decisió del regulador, encara que aquest procés podria trigar molt de temps.

Avangrid haurà de buscar ara altres noves vies de creixement inorgànic (a través d'adquisicions/fusions) al mercat nord-americà. Els problemes reputacionals i de governança semblen començar a tenir implicacions directes en l'estratègia i el creixement del grup”.

Noticias relacionadas

contador