ep archivo   estados unidos  avangrid iberdrola cierra la financiacion de un proyecto eolico marino
CHRIS JAMES - Archivo

Problemes per a Iberdrola als Estats Units, ja que el regulador de l'estat de Nou Mèxic podria bloquejar la compra de PNM Resources per la seva filial Avangrid.

  • 11,66€
  • 0,39%

La majoria dels vocals de la Comissió Reguladora de Nou Mèxic han emès un vot preliminar acceptant l'informe del servei tècnic, en què es rebutjava l'operació de compra. Concretament, 3 dels 5 consellers han votat a favor de rebutjar l'operació.

L'informe tècnic del regulador proposava rebutjar l'operació per possibles conflictes d'interès en l'estructura corporativa d'Iberdrola, i altres preocupacions, com les conseqüències del cas Villarejo a Espanya per a la companyia.

També s'ha fet esment al "pobre historial" d'Avangrid, la filial d'Iberdrola als Estats Units, amb els serveis públics al nord-est dels EUA.

Iberdrola va anunciar la compra de PNM fa un any. Aquesta companyia és un dels grans grups elèctrics dels estats de Nou Mèxic i Texas. El valor de la transacció arriba als 8.300 milions de dòlars (4.200 milions de capitalització borsària i 4.100 milions de deute). La compra va ser recomanada pel consell d'administració de PNM, i la idea era fer-la a través d'una fusió amb Avangrid.

"PROBLEMES REPUTACIONALS I DE GOVERNANÇA"

"Els problemes reputacionals i de governança podrien començar a tenir implicacions directes en l'estratègia i el creixement del grup. Si es confirma aquesta tendència, reconsideraríem la nostra visió sobre la companyia", afirmen els experts de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, amb una valoració d'11,90 euros per acció.

La decisió de la Comissió Reguladora de Nou Mèxic no és totalment definitiva, ja que encara queda pendent una nova audiència de la Comissió, on parlaran els defensors de l'operació. La votació definitiva tindrà lloc entre el 8 i el 15 de desembre. Iberdrola podria recórrer al Tribunal Suprem de Nou Mèxic, encara que aquest procés podria consumir molt de temps", afegeixen aquests experts.

"En qualsevol cas, el rebuig de Nou Mèxic són males notícies per al grup" perquè "la combinació d'Avangrid i el PNM acceleraria el creixement d'Iberdrola als Estats Units", conclouen.

Noticias relacionadas

contador