armando martínez director general de negocios iberdrola

Iberdrola ha nomenat Armando Martínez Martínez, actual director general de Negocis, com a nou conseller delegat (CEO), després que la seva Comissió de Nomenaments hagi acordat "separar els càrrecs de president executiu i de conseller delegat", segons ha explicat el grup energètic en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,36€
  • 0,04%

Per part seva, la Comissió ha acordat "la permanència de José Ignacio Sánchez Galán com a president executiu de la companyia". Galán exercia actualment com a president i CEO de la societat.

A més, Iberdrola ha acceptat la posada a disposició presentada pel senyor Francisco Martínez Córcoles del seu càrrec de conseller i, per tant, acordar-ne el cessament en el referit càrrec. Córcoles ja va ser substituït per Armando Martínez com a director general de Negocis l'octubre del 2021.

"Es fa constar que el senyor Martínez Córcoles va manifestar que la posada a disposició del seu càrrec de conseller obeeix exclusivament a facilitar els canvis a la governança, que considerava més adequats en aquest moment", ha explicat Iberdrola.

Així, Armando Martínez ha estat nomenat conseller per cobrir la vacant produïda pel cessament del senyor Francisco Martínez Córcoles en el càrrec de conseller i pel termini que resta fins que es reuneixi la Junta General d'Accionistes de la companyia.

UN ENGINYER INDUSTRIAL COM A CEO

Nascut a Miranda d'Ebre, Armando Martínez és enginyer industrial, especialitzat en electricitat per la Universitat de Valladolid, i des del 2016 fins al 2021 va ocupar el lloc de director del Negoci de Xarxes (transport i distribució d'Iberdrola).

Als seus inicis professionals, va ser director durant tres anys de la central tèrmica de Santurce (Biscaia) i, des del 2002 al 2014, va ocupar càrrecs de responsabilitat a Iberdrola Mèxic, on va aconseguir el càrrec de director general. Així mateix, ha estat impulsor del Global Smart Grids Innovation Hub, amb seu al País Basc, un centre tecnològic global que definirà les xarxes elèctriques del futur.

Martínez, a més, serà membre de la Comissió Executiva Delegada, en haver estat designat conseller delegat i, als efectes oportuns, també ha estat nomenat vocal de la comissió esmentada.

D'altra banda, Iberdrola ha anunciat que Santiago Martínez Garrido substituirà Julián Martínez-Simancas Sánchez en el càrrec de secretari no conseller del Consell d'Administració, amb data d'efecte 1 de gener del 2023, per garantir una transició adequada.

Noticias relacionadas

contador