ep el presidente de iberdrola ignacio sgalan interviene en un encuentro de deusto business alumni en
H.Bilbao - Europa Press

Ignacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola, ha intervingut aquest dimarts al X Fòrum Hispano-Alemany, on ha apostat per “més Europa i més electrificació, ja que amb això aconseguirem un major creixement i més ocupació”. Durant la celebració del fòrum, que ha tingut lloc a Berlín i al qual han assistit el Rei Felip VI i el president de la República Federal Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, el president de la companyia ha aclarit que “la crisi energètica que pateix la Unió Europea prové del mercat del gas. Per solucionar-la de forma duradora cal avançar en la transició energètica a través de l'electrificació i construir una unió real”.

  • 12,29€
  • -0,24%

Així mateix, al fòrum que s'ha celebrat sota el lema Construint junts un futur digital i sostenible a Europa, el president d'Iberdrola ha avaluat de manera positiva les iniciatives de la UE, com ara Green Deal, Fit for 55 o RePower Europe.

Aquestes iniciatives europees tenen com a finalitat "electrificar l'economia per dependre menys del carbó i del gas natural, i aconseguir la independència energètica", expliquen des de l'empresa. Per això, Iberdrola afirma que la solució són "les energies renovables, les xarxes intel·ligents i l'emmagatzematge, i l'import d'inversions que es necessitarà fins al 2030 se situa en 1,2 bilions d'euros".

Així mateix, l'estabilitat reguladora i els marcs clars són fonamentals per mobilitzar les grans inversions privades. De manera que el president de l'empresa ha advocat per unir les polítiques amb mercats i sistemes fiscals integrats, més interconnexions, processos administratius i incentius comuns a la UE. “Crec que Alemanya i Espanya poden fer molt junts per impulsar una integració més gran”, ha afegit al fòrum.

Des d'Iberdrola aposten per l'hidrogen verd com a possible millora de les polítiques conjuntes de la Unió, que s'ha fixat un objectiu de 10 milions de tones per al 2030, "cosa que requerirà 300.000 milions d'euros addicionals d'inversió", apunten des d'Iberdrola. Sense deixar de banda el suport públic, que serà de 5.200 milions d'euros; per contra, als Estats Units serà de 1.000 milions de dòlars.

Galán ha intervingut a la taula rodona titulada Com ser més competitiu a través de la digitalització i la sostenibilitat, en la qual els directius han apuntat que la digitalització i la sostenibilitat són factors indispensables per a la planificació estratègica, ''amb un impacte directe en l'activitat de la indústria, la banca, el turisme i el comerç”, han assenyalat els directius. Alhora, es converteixen tant en reptes com en grans oportunitats per a la recuperació econòmica i social d'Europa.

Noticias relacionadas

contador