ep vicepresidentabei enma navarro y presidenteiberdrola ignacio galan
BEI

Iberdrola està negociant amb la britànica Drax la possible adquisició, per part d'aquesta última, dels actius de generació elèctrica de la seva filial Scottish Power. Drax ha confirmat aquestes converses i ha assenyalat que són "de naturalesa preliminar i no hi pot haver certesa de cap acord ni del moment ni dels termes".

  • 11,55€
  • -0,26%

Drax ha afegit que qualsevol potencial adquisició estaria totalment finançada per deute i subjecta a l'aprovació dels accionistes. La companyia va afirmar que l'anunci es farà "quan i com sigui propici".

L'acord inclouria les centrals hidroelèctriques i de gas natural de Scottish Power, que es quedaria només amb les seves plantes renovables i les seves xarxes de transport i distribució. Al final de 2017, la filial d'Iberdrola tenia uns 2.500 megawatts de potència en aquest tipus d'instal·lacions, amb un valor en llibres d'uns 600 milions de lliures (672 milions d'euros).

Els experts d’RBC Capital Markets consideren que aquesta notícia no és sorprenent donades les ambicions de Drax d'expandir la seva presència al Regne Unit cap a actius més flexibles i baixos en carboni.

Segons John Musk, analista d’RBC, el valor potencial dels actius se situa entre les 750 i 1.000 milions de lliures. "Al voltant de dos terços del valor de la cartera correspon als actius hidroelèctrics", indiquen.

Noticias relacionadas

contador