ep ignacio galan nombrado presidente de la coalicion por el hidrogeno renovable
IBERDROLA

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, s'ha mostrat confiat a complir amb els objectius de l'elèctrica per al 2021 i per als "futurs anys" a mesura que millora l'entorn regulador a Espanya, després de les mesures aprovades aquest dimarts pel Govern per suavitzar el real decret destinat a abaratir el preu de la llum i que inicialment impactava molt negativament en els resultats de les companyies del sector. Alhora, el màxim responsable d'Iberdrola considera que l'empresa està preparada per fer front a l'actual context marcat per la inflació.

  • 11,61€
  • 1,31%

"Tenim mecanismes de protecció contra la inflació, amb la majoria dels nostres ingressos provinents de països amb qualificació creditícia 'A'. Els marges estan més o menys coberts i totes les compres ja tenen plena cobertura per al 2021 i el 2022. Això ens permet sentir confiança amb els resultats d'aquest any i amb els propers anys. Complirem amb el que ja havíem promès", ha declarat durant la presentació dels comptes dels primers nou mesos, publicats aquest dimecres, davant d'analistes. "Sento confiança per a l'any 2021 i també per al 2022 i sé que complirem amb les projeccions", ha remarcat.

Iberdrola preveu un benefici net per a aquest any entre 3.700 i 3.800 milions i entre 4.000 i 4.200 milions per al 2022. Fins al setembre, l'energètica va guanyar 2.408 milions, amb una caiguda del 10,2% del benefici respecte a l'any passat a causa de l'impacte dels alts preus de l'energia, els nous impostos i els menors extraordinaris.

Ignacio Galán ha ratificat també el dividend de la companyia (0,44 euros per acció per al proper exercici amb càrrec al 2021), sobre el qual els analistes li han preguntat diverses vegades. "Tots els factors ens porten a ratificar les perspectives de benefici net i dividend", ha assegurat. "Es mantenen les expectatives i es manté el que s'ha planificat el Dia de l'Inversor", ha remarcat.

Sobre el reial decret del Govern per rebaixar la factura de la llum, Galán ha insistit que esperen que l'impacte de la norma sigui "considerablement menor" després de les mesures anunciades aquest dimarts per suavitzar-la. "Després de les mesures adoptades, no esperem que l'impacte es mantingui durant els propers mesos", ha anticipat.

D'altra banda, preguntat sobre la decisió d'Iberdrola de no participar a la darrera subhasta de renovables d'Espanya, el màxim responsable de la companyia s'ha limitat a afirmar que són decisions que es prenen "en funció del que un espera a cada moment puntual". "Si esperem retorns millors a altres llocs, anem a altres llocs", ha afegit.

Sobre el futur 'spin off' de la seva filial d'eòlica marina, no n'ha ofert detalls.

Noticias relacionadas

contador