iberdrola parque eolico

Iberdrola ha començat les obres del primer gran parc eòlic marí dels Estats Units. Serà 25 vegades més gran que l'única instal·lació d'aquesta naturalesa existent al país que s'ubica a Rhode Island. Ho fa a través de Vineyard Wind, empresa participada en un 50% pel grup Iberdrola -a través d'Avangrid Renewables, filial d'Avangrid- i per Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

  • 11,51€
  • -0,30%

El projecte de 800 megawatts (MW), situat a uns 24 km al sud de la costa de Martha's Vineyard, generarà prou energia eòlica per cobrir la demanda de més de 400.000 llars. A més, reduirà les tarifes 1.400 milions de dòlars als primers 20 anys d'operació i la posada en marxa evitarà també l'emissió de més d'1,6 milions de tones de diòxid de carboni a l'any, l'equivalent a retirar 325.000 vehicles de les carreteres. L'altre parc eòlic marí a Rhode Island compta amb 30 MW i dona servei a 17.000 llars.

Una cerimònia per commemorar l'inici de la construcció de Vineyard Wind 1 va tenir lloc al comtat de Barnstable, Massachusetts, on van assistir la secretària de l'Interior dels Estats Units, Deb Haaland; el governador de l'Estat de Massachusetts, Charlie Baker, així com altres funcionaris estatals i locals. Per part del projecte hi van ser presents el director executiu de Vineyard Wind, Lars T. Pedersen; el soci principal i cofundador de CIP, Christian T. Skakkebæk; i el conseller delegat d'Avangrid, Dennis V. Arriola.

Ignacio Galán, president i conseller delegat d'Iberdrola i president d'Avangrid, va voler destacar aquest dia que “Vineyard Wind està a l'alçada dels projectes eòlics marins més ambiciosos a nivell mundial, incloent-hi els desenvolupats pel Grup Iberdrola. No són molts els països que tenen l'ambició de llançar el primer projecte a escala comercial que portarà l'energia a 400.000 llars i crearà 3.600 llocs de treball. Amb 15 anys de lideratge en eòlica marina, Iberdrola i Avangrid estan àmpliament preparades per ajudar els Estats Units a materialitzar totes les oportunitats que s'obren al sector eòlic marí, concretant importants inversions econòmiques. Aquesta activitat permetrà la creació d'ocupació especialitzada i el desenvolupament d'una cadena de subministrament al país. Els nostres projectes d'eòlica marina a Nova Anglaterra i Carolina del Nord/Virgínia podrien suposar una inversió total molt superior a 15.000 milions de dòlars als propers anys”, va afegir.

Iberdrola preveu invertir més de 35.000 milions de dòlars per al període 2020-2025 als Estats Units.

Actualment, té en marxa tres iniciatives energètiques, que requeriran 11.000 milions de dòlars d'inversió a l'àmbit de les renovables i les xarxes: la construcció del parc eòlic marí Vineyard Wind 1, l'adquisició de PNM Resources a Nou Mèxic i Texas i el desenvolupament de la Línia de Transmissió d'Energia Neta de Nova Anglaterra (NECEC).

Noticias relacionadas

contador