ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha tancat una col·locació accelerada de bons a l'Euromercat per import de 200 milions d'euros i amb venciment al novembre de 2022, en una operació rècord per a l'energètica amb el cost més baix de la seva història, malgrat el context macroeconòmic i la volatilitat dels mercats.

  • 11,66€
  • 0,39%

En concret, el cost anual per a la companyia és fix, i en aquest cas és per sota del -1%, incloent-hi tots els costos de l'operació, amb la qual cosa es genera un important estalvi respecte al mercat de bons estàndard.

En tractar-se de l'ampliació d'una emissió ja existent, el cupó es manté al 0%. La rendibilitat final a percebre pels inversors es determinarà en funció de l'evolució del valor de cotització de les accions d'Iberdrola.

A més, aquestes avantatjoses condicions oposades al mercat han portat el grup a tancar a 200 milions d'euros, enfront del màxim de 150 milions d'euros anunciat inicialment, de l'ampliació de l'emissió d'un bo estructurat realitzat al novembre de 2015 i lligat a la cotització de l'acció, replicant les seves característiques i no requerint en cap cas l'emissió de noves accions de la companyia, per la qual cosa la participació dels accionistes no es dilueix.

D'aquesta manera, es torna a posar de manifest el fort interès dels inversors en la companyia, fins i tot en temps de gran incertesa econòmica com els actuals per la crisi de la Covid-19.

Aquesta és la tercera emissió des que es va iniciar la crisi per la pandèmia del coronavirus, incloent-hi les realitzades pel propi hòlding i la seva filial nord-americana Avangrid el mes d'abril.

Els nous bons, que cotitzaran a la Borsa de Frankfurt, incorporen una opció per als seus tenidors per la qual podran, des del 12 de juliol de 2022 fins al 3 d'octubre de 2022, rebre un pagament en efectiu a manera de liquidació.

L'import d'aquest pagament, que serà sempre en efectiu, es determinarà en funció de l'evolució del valor de cotització de les accions d'Iberdrola, amb un preu de referència de 8,4641 euros per títol, ajustat pels dividends que es vagin distribuint.

L'execució d'aquesta opció sempre tindrà com a contrapartida un pagament en efectiu, per la qual cosa Iberdrola no emetrà noves accions. D'aquesta manera, els accionistes de la companyia no veuran la seva participació diluïda en cap cas.

L'energètica ha contractat Barclays Bank Ireland plc (entitat directora d'aquesta operació) per fer front als pagaments que es puguin derivar de la decisió dels tenidors dels bons d'executar l'opció, així com per a la compra d'una opció de cobertura idèntica a l'opció implícita venuda als inversors en el bo.

EMISSIONS DEL GRUP

A principis d'abril, al moment àlgid de la pandèmia, Iberdrola ja es va convertir en la primera empresa espanyola a emetre bons 'verds' en plena crisi, col·locant 750 milions d'euros a més de cinc anys (juny de 2025). La demanda rebuda va superar els 6.000 milions d'euros, multiplicant així per vuit l'oferta, la qual cosa va fixar el cupó de l'operació en el 0,875%.

Una setmana després, Avangrid va col·locar una altra emissió de bons 'verds' a cinc anys per un import de 750 milions de dòlars (uns 691 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador