ep archivo   economia  iberdrola celebra este viernes junta con un dividendo extra para sus
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola és notícia aquest dilluns després que s'hagi conegut que la companyia està buscant soci per impulsar el negoci de renovables a Espanya. En concret, ha posat a la venda el 49% d'una megacartera de 1.200 MW solars i eòlics valorada en 500 milions d'euros, una notícia que els experts qualifiquen de "positiva".

  • 11,61€
  • 1,31%

Ha estat el diari Expansión el que ha donat a conèixer la notícia. Segons la informació que ha publicat, l'elèctrica ha fet aquest pas endavant després d'aliar-se amb EIP al Mar Bàltic, en un intent per continuar impulsant el negoci de renovables.

Per aconseguir-ho, ha contractat els serveis de Barclays com a assessor financer per trobar l'inversor adequat perquè prengui la participació esmentada del 49% en una cartera d'actius solars i eòlics la potència dels quals se situa al voltant de 1.200 MW (200 MW solars ja operatius i el resta en desenvolupament, 80% del total fotovoltaics i 20% eòlics).

La notícia no ha trigat a ser valorada pels experts, entre ells els de Banc Sabadell, que a l'informe diari analitzen l'operació i en donen la seva opinió. Com diuen, aquesta notícia "encaixaria dins l'estratègia de la companyia de finançar expansió renovable amb socis minoritaris".

Recorden que recentment ha venut el 49% de Wikinger per finançar-ne el desenvolupament, i expliquen que, "en tot cas, seria un import poc significatiu (<1% EV)". Tot i això, els estrategs de Sabadell creuen que "la recerca de socis per desenvolupar el negoci renovable (39% EVe d'Iberdrola) seria positiva (plans d'inversió 20/25 35.000 milions d'euros)".

Noticias relacionadas

contador