ep archivo   el presidente de iberdrola ignacio galan en la junta de accionistas celebrada en bilbao
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola s'ha compromès a fer una inversió d'entre 2.000 i 3.000 milions d'euros a Austràlia amb l'objectiu de potenciar el canvi a les renovables al país i assolir els 4.000 MW als propers anys. La companyia assegura que ja ha invertit 2.000 milions d'euros en aquest país.

  • 12,10€
  • -0,90%

"Amb aquestes inversions, Austràlia es consolida com un dels mercats clau per a Iberdrola. Els abundants recursos eòlics i solars del país, així com el ritme del desenvolupament tecnològic, col·loquen aquesta regió en una posició privilegiada”, ha assenyalat Ignacio Galán, president d'Iberdrola, a Melbourne, Galán ha assegurat que des d'Ibedrola “liderarem i accelerarem la seva transició a una economia amb l'energia verda com a epicentre, amb l'objectiu d'elevar l'electricitat generada amb renovables, que ara representen al voltant d'un terç de la seva generació”.

En el marc d'aquesta visita a territori australià, el president d'Iberdrola s'ha entrevistat amb el primer ministre de l'estat de Victòria, Daniel Andrews, i la ministra d'Energia, Medi ambient, Acció Climàtica i Habitatges Solars, Lilly D'Ambrosio.

El mercat de l'electricitat a Austràlia està experimentant una transformació profunda, passant d'un sistema centralitzat de generació basat en grans instal·lacions de combustibles fòssils (carbó i gas) a un sistema de generació distribuïda, fonamentalment energia eòlica i solar.

"La transició del sistema elèctric per fer front a una proporció més gran d'energies renovables és el desafiament més gran al qual s'enfronta el país", assenyalen des de l'energètica espanyola. Aquest desafiament, expliquen, presenta alhora enormes oportunitats per ajudar les empreses a gestionar els seus costos energètics, així com a captar noves fonts de creixement.

Així, a la cartera de projectes d'energies renovables i d'emmagatzematge d'Iberdrola s'hi afegeix la forta demanda residencial de tecnologia solar i de bateries. "Les palanques principals per garantir un creixement fort i continuat de la capacitat renovable són l'actualització de la xarxa de transmissió i distribució i la reducció del cost de les tecnologies d'emmagatzematge", expliquen des d'Iberdrola.

Iberdrola compta amb una cartera madura de més de 2 GW de projectes de desenvolupament renovable a Austràlia. Actualment, la companyia hi ha instal·lat 1.062 MW renovables (eòlica, solar i bateries). A més, està construint dues noves instal·lacions amb una capacitat conjunta de 391 MW, la posada en marxa de les quals està prevista per al 2023.

Noticias relacionadas

contador