ep sede de la torre iberdrola
IBERDROLA

Iberdrola i Solvay s'han associat per subministrar electricitat verda a les plantes del grup químic belga a Tavaux i Saint Fons (França). En funció de l'acord, s'utilitzarà un terreny de 172 hectàrees de superfície per construir una central fotovoltaica, part de la producció de la qual serà adquirida per Solvay per a les plantes industrials, mitjançant un acord corporatiu de compra d'energia a 20 anys.

  • 11,46€
  • -0,61%
  • 29,75€
  • -4,65%

La instal·lació solar, que serà construïda i operada per Iberdrola Renouvelables France, ocuparà 77 hectàrees i comptarà amb uns 100.000 mòduls fotovoltaics; la resta de superfície disponible es dedicarà a mesures de preservació. La planta produirà gairebé 75 gigawatts hora a l'any (GWh/a), fet que converteix aquesta instal·lació en una de les més grans d'Europa. El 60% de l'electricitat verda produïda es destinarà als centres industrials de Solvay a Tavaux i Saint Fons (França).

Iberdrola ha indicat que crearan llocs de treball locals durant les fases de construcció i operació i que està previst que la planta entri en funcionament a finals del 2025.

Els terrenys que Solvay ha destinat a aquest projecte inclouen dues basses de decantació rehabilitades de la seva antiga planta de cendres de sosa situades als municipis d'Herbitzheim-Willerwald-Sarralbe, als departaments de Bas-Rhin i Moselle, a la regió francesa de Grand Est. "El fet que aquest pla doni una segona vida industrial a terrenys erms per a la generació d'energia renovable és també important, ja que accelera la transformació ecològica de l'economia", assenyalen des de la companyia espanyola.

"Estem encantats d'associar-nos amb Iberdrola en aquest projecte d'energia neta que reduirà significativament l'empremta energètica dels nostres negocis de Polímers Especials i Aroma a França", ha afirmat Ilham Kadri, conseller delegat de Solvay.

"És un altre pas important al nostre full de ruta de Solvay One Planet, ja que continuarem elevant les nostres ambicions climàtiques i accelerant la consecució del nostre objectiu final d'aconseguir la neutralitat en carboni”, ha afegit.

Per part seva, Ignacio Galán, president i conseller delegat d'Iberdrola, ha apuntat que "la creació d'aliances intersectorials per dur a terme nous projectes d'energia neta continua sent un pilar important de l'estratègia global d'Iberdrola, basada en l'electrificació a través renovables, xarxes i emmagatzematge”.

“Les empreses estan assumint un paper de lideratge en la transició energètica i aquest nou i important projecte solar aportarà importants beneficis mediambientals i econòmics. Estem desitjant treballar amb Solvay i confiem que la nostra relació continuï creixent durant els propers anys”, ha afegit Galán.

Noticias relacionadas

contador