ep neoenergia iberdrola retomaplanessalirbolsa
EUROPA PRESS - Archivo
11,46€
  • -0,07€
  • -0,61%

Vineyard Wind, la societat participada al 50% per Iberdrola i el fons danès Copenhaguen Infraestructure Partners (CIP), ha fet un pas més en el desenvolupament del 'macroprojecte' d'eòlica marina de 800 megawatts (MW) que construirà en aigües de Massachusetts (Estats Units) amb l'adjudicació del contracte com a assessor tècnic al grup Wood.

Segons ha informat la companyia de serveis integrals, com a part del contracte, la durada és de quatre anys, l'equip de renovables de Wood proporcionarà serveis d'assessoria tècnica al projecte, que inclouen una avaluació de les estratègies de disseny, construcció i operació, així com acords comercials per recolzar el procés de finançament del deute.

El director general de negoci de Solucions Tècniques Especialitzades de Wood, Bob MacDonald, s'ha mostrat "molt orgullós" del contracte amb Vineyard Wind i va destacar que el projecte ajudarà a donar suport a una indústria com l'eòlica marina, en una fase de creixement al país.

D'aquesta manera, el projecte participat per Iberdrola, que quan entri en operació evitarà emissions de carboni per més d'1,6 milions de tones l'any -equivalents a retirar 325.000 automòbils de les carreteres estatals-, prossegueix amb l'adjudicació amb la consecució de les seves metes.

El passat mes de novembre ja es va triar MHI Vestas Offshore Wind com a proveïdor preferent per subministrar les 84 turbines de 9,5 MW per al parc eòlic.

ENTRADA D'IBERDROLA AL MERCAT DEL MAR OBERTA DELS EUA

Fa un any, Vineyard Wind es va adjudicar el desenvolupament d'aquest projecte en aigües de Massachusetts, que suposarà una inversió d'uns 2.800 milions de dòlars (uns 2.400 milions d'euros) i que representa l'entrada d'Iberdrola Ael mercat del mar oberta dels Estats Units, marcant així una nova fita en la seva expansió internacional al sector de les renovables.

Aquest projecte forma part dels objectius de l'Estat de Massachusetts per al desenvolupament d'infraestructures eòliques marines en el marc de la seva Llei de Comunitats Verdes, que preveu la posada en marxa de fins a 1.600 MW d'aquesta tecnologia durant la propera dècada.

Als Estats Units, el grup presidit per Ignacio Sánchez Galán es va adjudicar també l'any passat els drets per desenvolupar i construir un parc eòlic marí a la zona anomenada Kitty Hawk, en aigües de Carolina del Nord i amb un potencial de fins a 1.486 MW. A més, Vineyard Wind aspira al desenvolupament d'un altre 'macroprojecte' d'eòlica marina a Nova York (Estats Units) de fins a 1.200 MW, que seria dels més grans del món d'aquestes característiques.

Anomenat Liberty Wind, la societat participada per Iberdrola va a aquest projecte de la mà del desenvolupador de transmissions Anbaric Development Partners.

La proposta presentada pel consorci a l'Estat de Nova York (Nyserda) per al subministrament d'energia 'verda' inclou les opcions d'un projecte de 400 MW, un altre de 800 MW i el de 1.200 MW, que seria l'opció més rendible per als contribuents.

Noticias relacionadas

contador