ep neoenergia iberdrola retomaplanessalirbolsa
EUROPA PRESS - Archivo
12,02€
  • -0,10€
  • -0,78%

El Consell d'Administració d'Iberdrola ha aprovat els termes i condicions de la primera edició del sistema de dividend opcional "Iberdrola Retribució Flexible" corresponent a l'exercici 2019, segons ha informat la companyia a través d'un fet rellevant a la CNMV.

Com s'ha informat durant la presentació de resultats corresponent a l'exercici 2018, Iberdrola estima que l'import brut del dividend complementari per acció serà de, com a mínim, 0,20 euros. El pagament es realitzarà el proper 1 d'agost i els accionistes tindran fins al 18 de juliol per sol·licitar la retribució en efectiu. Amb això, es completarà una retribució a l'accionista amb càrrec a 2018 de 0,351 euros bruts per títol, xifra que suposa un 7,7% més que la corresponent a l'exercici anterior.

En concret, l'import total de 0,351 euros es compon dels 0,151 euros bruts per acció ja abonats el passat 5 de febrer en concepte de dividend a compte de 2018 i dels, com a mínim, 0,20 euros bruts per acció en concepte de aquest dividend complementari.

Per a això, Iberdrola ha acordat executar l'augment de capital alliberat aprovat per la Junta General d'Accionistes, celebrada el passat 29 de març, i el pagament complementari del dividend corresponent a l'exercici 2018. Tot això, d'acord amb el que disposa l'apartat anomenat termes comuns als acords de distribució del dividend i d'augment de capital que es proposen sota els punts números set, vuit i nou de l'ordre del dia, en virtut dels quals s'instrumenta el sistema de dividend opcional "Iberdrola Retribució Flexible".

L'energètica avança així en el seu compromís d'incrementar la remuneració anual dels seus accionistes en línia amb l'evolució dels seus resultats, ja que el benefici net corresponent a l'exercici 2018 va assolir la xifra rècord de 3.014 milions d'euros, un 7,5% més que el registrat el 2017. Per a aquesta nova edició del programa, l'òrgan rector d'Iberdrola ha aprovat també l'execució d'un augment de capital que tindrà un valor de mercat comprès entre 1.274 i 1.349 milions d'euros.

Iberdrola estima que l'import brut del dividend complementari per acció serà de, gairebé, 0,20 euros

Iberdola recorda al comunicat que, com és habitual, en aquesta edició del sistema de dividend opcional els accionistes de la societat poden triar entre diverses opcions. Una és percebre la seva retribució mitjançant el lliurament d'accions noves totalment alliberades. Una altra, transmetre la totalitat o part dels seus drets d'assignació gratuïta al mercat. Finalment, rebre la seva retribució en efectiu mitjançant el cobrament del dividend complementari.

Igualment, els accionistes de la societat poden combinar la primera i l'última alternativa esmentada respecte a diferents grups d'accions dels que cada un sigui titular. El valor de la retribució que els accionistes percebran sota aquestes opcions serà equivalent.

D'altra banda, el Consell d'Administració d'Iberdrola ha aprovat el nomenament de Sara de la Rica Goiricelaya com a membre de la Comissió de Desenvolupament Sostenible i el d'Anthony Luzzato Gardner com a membre de la Comissió de Nomenaments.

Noticias relacionadas

contador