ep avion de iberia express
IBERIA EXPRESS - Archivo

IAG, el hòlding que engloba a Ibèria, British Airways (BA), Vueling, Aer Lingus i la marca LEVEL, està adoptant mesures per reduir les despeses operatives i millorar el flux de caixa davant la situació generada pel coronavirus, entre les quals figuren suspendre temporalment contractes de treball, reduir les hores de feina, i implementar opcions de vacances voluntàries no pagades, segons ha informat aquest dilluns el grup.

IAG

  • 2,11€
  • -0,19%

A això s'hi suma deixar a terra avions excedents, reduir i diferir inversions, retallar despeses no essencials de TU, així com tots els costos que no estiguin relacionats amb el programa de ciberseguretat i congelar el reclutament i la despesa discrecional.

"Donada la contínua incertesa en relació al potencial impacte i la durada del COVID-19, encara no és possible proporcionar una indicació precisa sobre les perspectives de benefici per a l'any 2020", ha assenyalat la companyia.

IAG, que està implementant iniciatives addicionals en resposta a aquest "desafiador" entorn de mercat, preveu que la capacitat, en termes de seients-quilòmetres disponibles, en el primer trimestre de 2020 es reduirà prop d'un 7,5% en comparació amb l'any passat.

Per a abril i maig, el grup planeja reduir la capacitat en almenys un 75% en comparació amb el mateix període de 2019.

IAG ha assegurat que té una posició "sòlida" de liquiditat amb una caixa, actius líquids equivalents i dipòsits remunerats de 7.350 milions d'euros al 12 de març de 2020. A més, les línies de crèdit generals i compromeses garantides per a aeronaus ascendeixen a 1.900 milions d'euros, la qual cosa resulta en una liquiditat total de 9.300 milions d'euros.

WALSH SEGUIRÀ COM A CEO I GALLEGO AL CAPDAVANT D'IBÈRIA

En vista de les excepcionals circumstàncies que enfronta la indústria de l'aviació a causa del COVID-19, i en particular a l'evolució de la situació a Espanya, IAG ha decidit que Luis Gallego continuï al seu lloc com a conseller delegat d'Ibèria durant els pròxims mesos per liderar la resposta a Espanya.

Al seu torn, Willie Walsh seguirà en la seva posició com a conseller delegat del grup i Javier Sánchez Prieto romandrà al seu càrrec de conseller delegat de Vueling.

"En el context del COVID-19, Willie, Luis i el consell d'administració d'IAG han decidit que l'estabilitat directiva a tot el grup ha de ser una prioritat a curt termini. Estem agraïts que Willie hagi acceptat retardar la seva marxa durant un temps en aquest temps desafiador", ha afirmat el president d'IAG, Antonio Vázquez.

Noticias relacionadas

contador