ep willie walsh consejero delegadoiag
BERND SETTNIK/DPA

IAG

2,05€
  • 0,02€
  • 1,03%

International Airlines Group (IAG) anuncia que el seu conseller delegat, Willie Walsh, ha decidit retirar-se, i deixarà el seu lloc com a conseller i màxim executiu del Grup el proper 26 de març, i marxarà del grup de manera definitiva el 30 de juny de 2020. Luis Gallego, actual conseller delegat d'Iberia, el succeirà en el càrrec.

La companyia ha precisat que el successor de Luis Gallego a Iberia serà anunciat al seu degut moment.

"Willie Walsh ha liderat la fusió i reeixida integració de British Airways i Iberia per formar IAG. Sota el seu lideratge, IAG s'ha convertit en un dels grups líders d'aerolínies globals", ha subratllat el president d'IAG, Antonio Vázquez, que afegeix que Walsh "ha estat l'impulsor principal d'aquesta idea única que és IAG".

"Admiro profundament el seu compromís, el seu sòlid lideratge i la seva claredat de visió, sempre disposat a fer front a qualsevol repte que se li presenti. Tinc un enorme respecte pel que ha aconseguit com a conseller delegat d'aquest grup, per la seva imparcialitat, la seva transparència i la seva capacitat per integrar equips independentment de nacionalitats o orígens", ha comentat també Vázquez.

Pel que fa a l'arribada al càrrec de Luis Gallego, el president d'IAG diu estar "encantat" que hagi estat elegit per succeir Walsh. "Luis va iniciar la seva carrera professional a la indústria el 1997 a Air Nostrum i, des del 2014, ha estat conseller delegat d'Iberia, on ha liderat una profunda transformació d'aquesta aerolínia. El Consell està segur que Luis és la persona adequada per liderar IAG durant aquesta nova etapa i esperem amb il·lusió treballar amb ell en el seu nou càrrec", afirma Vázquez.

Per la seva banda, Walsh ha comentat que ha estat un "privilegi haver estat instrumental en la creació i desenvolupament d'IAG". Mentrestant, Gallego diu que "serà un enorme honor liderar" IAG en un "moment fascinant", de manera que està "segur que podrem seguir construint sobre els sòlids fonaments que Willie ens deixa".

Noticias relacionadas

contador