ep luis gallego presidenteiberia
IBERIA

IAG

2,06€
  • 0,00€
  • 0,15%

Diuen els experts que la marxa de Willie Walsh no és una sorpresa, que ell mateix havia anticipat fa uns mesos la seva intenció de retirar-se. En tot cas, IAG va rebre ahir la notícia amb alces destacades i torna a pujar encara amb més força aquest divendres (+5%).

Els experts analitzen aquesta decisió i, sobretot, el nomenament de Luis Gallego, actual CEO d'Iberia, com a substitut de Walsh. En general, el nomenament de Gallego es considera lògic i encertat, i els inversors semblen creure el mateix d'acord amb les alces que està registrant la companyia en borsa.

"Gallego està ben considerat per haver donat la volta a Iberia quan es trobava en greus dificultats financeres", assenyalen els analistes de Liberum. Des de London Capital Group consideren que el seu nomenament és "lògic", i veuen a Gallego com "una nova cara per als nous desafiaments". Per la seva banda, la companyia britànica AJ Bell afegeix que en la carrera per substituir Walsh, al CEO de British Airways, Alex Cruz, probablement li ha penalitzat que va haver d'enfrontar-se, el setembre de l'any passat, a la primera vaga de pilots d' l'aerolínia.

Els avenços en el Brexit també ajuden a IAG aquest divendres. La Cambra dels Comuns ha aprovat, amb clara majoria, la llei per sortir de la Unió Europea (UE). S'avança en el procés d'un Brexit pactat i això sempre és positiu. Ara caldrà veure si, al llarg dels propers 12 mesos, el Regne Unit i la UE són capaços d'arribar a un pacte comercial que eviti ensurts i imprevistos.

Amb tot, IAG marca aquest divendres nous màxims històrics. El desembre la companyia va polvoritzar els seus anteriors màxims i es va situar en pujada lliure. El resultat de les eleccions al Regne Unit va segellar un 2019 complicat i va fer pujar el hòlding de companyies aèries, que va veure com es posava fi a mesos i mesos d'incertesa i s'iniciava el procés d'un Brexit amb acord.

Noticias relacionadas

contador