• Niki Lauda, expilot de Fórmula 1, s'ha imposat a la licitació
iag iberia

El holding de vols hispà-britànic IAG no comprarà finalment l'aerolínia austríaca Niki després que la companyia va anunciar al desembre passat que tenia la intenció d'adquirir-ne actius.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

"IAG expressa la seva decepció que Niki no podrà desenvolupar-se, créixer i enfortir-se com a part del grup", ha explicat la companyia a través d'un fet rellevant. La no-adquisició d'actius per part de la cotitzada espanyola ha catapultat l'IBEX 35 i durant la sessió d'aquest dimarts ha tancat amb pujades de l'1,5% i la seva acció se situa als 7,51 euros.

Niki Lauda, ​​fundador de la companyia, tornarà a tenir el control de l'empresa

El 12 de gener 2018, el procediment d'insolvència de Niki es va obrir a Àustria i va iniciar un nou procés de venda. IAG va tornar a presentar la seva oferta el 19 de gener de 2018 i ha estat informada al dia d'avui que l'oferta no va ser reeixida.

D'aquesta manera, es va obrir un cop més la carrera per comprar Niki, per la qual es van presentar aquest cop tres aspirants: IAG, Niki Lauda, ​​i l'aerolínia irlandesa Ryanair. L'empresari austríac, de 68 anys, assumirà així novament el control sobre l'aerolínia que va fundar el 2003 i va vendre el 2011 a Air Berlin, fallida a l'estiu passat.

Dos tribunals van tombar el procediment d'insolvència, ja que van considerar que havia de portar-se des d'Àustria i no des d'Alemanya, com pretenia IAG. Aquesta sentència va aclarir el camí per reiniciar el procés de venda de Niki convidant a tots els grups interessats en l'aerolínia austríaca a presentar noves ofertes.

NIKI LAUDA S'IMPOSA A IAG

Així doncs, l'excampió de Fórmula 1, Niki Lauda, ​​s'ha imposat a la licitació que mantenia amb el grup d'empreses hispà-britànic i tornarà a controlar l'empresa que ja va fundar.

"A primera hora d'aquest matí, Laudamotion GmbH va resultar ser el millor postor en un procés de licitació transparent", han comunicat a través d'un comunicat els administradors concursals d'Àustria i Alemanya.

Per garantir el funcionament de la companyia a partir del proper mes de març, Lauda cooperarà amb l'aerolínia alemanya Condor i Thomas Cook. Cal recordar que la companyia de vols austríaca oferia vols des de ciutats a Alemanya o Suïssa a destins espanyols, principalment de la Mediterrània.

Fundada el 2003, compta amb una flota de 1.000 persones i 21 avions, que no pertanyen a la companyia sinó que són llogats. El principal actiu de l'aerolínia són els seus drets d'enlairament i aterratge (slots) en aeroports com Viena, Palma de Malloca o Düsseldorf. IAG planejava contractar 750 dels seus empleats a Àustria i Alemanya i incorporar 15 avions al grup com a subsidiària de l'aerolínia catalana.

Noticias relacionadas

contador