• El volum de facturació va augmentar en 143 milions de lliures esterlines (163 milions d'euros)
ep avioneasyjet 20171031115208
EUROPA PRESS

L'aerolínia easyJet va registrar uns ingressos de 1.140 milions de lliures esterlines (1.299,5 milions d'euros) durant el seu primer trimestre fiscal, fins al 31 de desembre de 2017, fet que suposa augmentar un 14,4% la seva facturació respecte al mateix període de l'any anterior, quan va comptabilitzar 997 milions de lliures esterlines (1.136,56 milions d'euros), ha informat la companyia.

  • 5,10£
  • -5,80%

D'aquesta manera, el volum de facturació va augmentar en 143 milions de lliures esterlines (163 milions d'euros) gràcies a un creixement del 8%, fins als 18,8 milions en el nombre de passatgers transportats durant el període. Els ingressos per seient van augmentar un 6,6% a canvi constant, amb 55,03 lliures (62,73 euros) per seient. A més, easyJet assenyala en una nota de premsa que els ingressos per seient van millorar "en un dígit" durant la primera meitat de 2017.

Aquest millor resultat es fonamenta, segons l'aerolínia, un creixement dels ingressos "impulsat per un augment del nombre de passatgers transportats i un fort creixement dels vols i vendes auxiliars". A més, la companyia britànica assenyala que van generar 28 milions de lliures (31,9 milions d'euros) d’"estalvis ajustats durant el trimestre".

D'altra banda, easyJet va completar l'adquisició de les operacions d'Air Berlin a Berlín Tegel, millorant així la seva posició a la capital alemanya i situant-se com el major operador de la ciutat. Durant el primer trimestre del seu exercici fiscal, la companyia de baix cost britànica va augmentar un 5,5% la seva capacitat, fins als 20,4 milions de seients, respecte al mateix període de l'anterior. Va registrar un factor d'ocupació del 92,1%, 2,1 punts percentuals més.

El conseller delegat de l'aerolínia, Johan Lundgren, ha subratllat que la companyia espera el 2018 "el desplegament de l'horari complet d'estiu a la base recentment establerta a Berlin Tegel i un augment en el nombre de passatgers, de 80 milions al voltant de 90 milions". "La nostra flota augmentarà a més de 300 avions a la primavera de 2018 i rebrem la nostra primera aeronau A321neo", va afegir Lundgren.

ADQUISICIÓ D'AIR BERLIN

easyJet va completar l'adquisició de part de les operacions d'Air Berlin a l'aeroport Tegel de Berlín el 15 de desembre, operació valorada en un 40 milions d'euros, i va començar el seu programa de vols el 5 de gener, operant un horari d'hivern reduït amb una flota d'avions de lloguer.

La companyia espera que l'adquisició d'Air Berlin impacti negativament en les operacions generals de l'aerolínia, provocant pèrdues de gairebé 60 milions de lliures (68.400.000 d’euros), en línia amb la guia prèvia. El calendari d'estiu de 2018 es llançarà en breu, amb més freqüències i destinacions ofertes.

El procés de transició per a la part principal de les operacions també està progressant bé. Els lloguers dels avions d'Air Berlin han estat assegurats i el procés de registre i conversió ha començat. La primera tripulació que es va incorporar a la companyia britànica des d’Air Berlin ha completat la capacitació. A més, la companyia espera una sòlida cartera de reclutament durant els pròxims tres mesos.

RECOMANACIÓ POSITIVA DE RBC

RBC ha valorat els resultats de manera positiva. Segons els analistes de l'entitat, creuen que és bon moment per apostar per la companyia de vols a causa principalment "dels canvis ferroviaris que es produiran a Londres que beneficiarà a l'aerolínia" ja que els trens arribaran als aeroports on opera easyJet.

Al seu torn, consideren que easyJet està aconseguint "consolidar-se al mercat" i aplaudeixen l'estratègia "a llarg termini" que pot prendre la companyia de vols. La pujada del combustible és una altra de les raons per les quals els analistes de RBC recomanen comprar-ne les accions. "Veiem constructiu l'alt cost del combustible per al subministrament de les aerolínies", exposen a l'informe.

A causa d'aquestes raons, RBC ha elevat el preu objectiu de les accions de la companyia i li atorga un potencial alcista del 12%, xifra que es tradueix en un preu de 17 lliures. Els títols d'easyJet s'han disparat després de la presentació de resultats i durant la sessió d'aquest dimarts, l'aerolínia s'ha revalorat quasi un 7% al parquet i les seves accions arriben a les 16,5 lliures.

Noticias relacionadas

contador