ep iag
EUROPA PRESS - Archivo

Les aerolínies estan vivint una jornada en vermell durant la sessió borsària d'aquest dimecres. Després de l'accident d'un Boeing 737 de la companyia ucraïnesa UIA a l'Iran i les tensions entre Washington i Teheran, les accions d'IAG retrocedeixen a prop d'un 1,5% a l'IBEX 35. Diverses aerolínies estan desviant els seus vols.

  • 167,84$
  • -3,26%

IAG

  • 2,05€
  • -0,87%

Així, el holding que agrupa Iberia i British Airways es va recuperar aquest dimarts de les pèrdues sofertes en borsa els dies anteriors, després de veure afectada per les tensions a l'Orient Mitjà amb l'assassinat del general iranià Qasem Soleimani en un bombardeig aeri a Bagdad, i que han tingut el seu efecte també en el preu del petroli.

Un fet que ha afectat també a la resta de sector. Després de l'atac amb míssils llançat per Teheran contra dues bases iraquianes amb tropes dels EUA, l'Administració Federal d'Aviació (FAA) va prohibir aquest dimarts a les aerolínies comercials nord-americanes operar sobre l'espai aeri de l'Iraq i l'Iran. Mentrestant, els títols de Singapore Airlines també cauen per sobre de l'1%, ja que l'aerolínia ha dit que està desviant tots els seus vols dins i fora d'Europa de l'espai aeri iranià.

Encara que aquest dimecres s'ha afegit un altre contratemps més, el de l'accident del Boeing 737, que s'ha estavellat a prop de l'aeroport iranià d'Imam Khomeini, a sud de Teheran, amb almenys 170 passatgers i tripulants a bord. Això suposa, a més, un nou accident per la fabricant d'avions nord-americana, que afronta des de fa mesos una profunda crisi després de dos sinistres del seu model estrella, el 737 MAX, que van causar 346 morts i la producció del qual està congelada.

Noticias relacionadas

contador