boeing portada 737
167,22$
  • 0,41$
  • 0,25%

Un avió ucraïnès s'ha estavellat amb almenys 170 passatgers i tripulants a bord després de l'enlairament a prop de l'aeroport iranià d'Imam Khomeini, a sud de Teheran. La televisió estatal ha anunciat que tots els que viatjaven a bord han mort.

L'aparell, un Boeing 737 de la companyia ucraïnesa Ukraine International Airlines (UIA), va sortir de l'aeroport iranià amb destinació a Kíev i, a causa de problemes tècnics, es va precipitar a terra poc després de l'enlairament. L'avió es va estavellar en una zona situada entre les localitats de Shahed i Parand. El servei de seguiment aeri FlightRadar24 ha revelat que l'avió tenia tres anys i era un Boeing 737-NG.

Segons el portaveu d'Emergències de l'Iran, Moytaba Jaledí, 10 ambulàncies van ser enviades al lloc del sinistre. Reza Jafarzadeh, portaveu de l'Organització d'Aviació Civil de l'Iran, ha revelat a la televisió nacional que també es van desplaçar a la zona altres equips de rescat. Va ser ell qui va baixar la xifra de 180 a 170 persones, com havia informat prèviament l'agència de notícies iraniana IRNA.

"El foc era tan pesat que no vam poder (fer) cap rescat... Teníem 22 ambulàncies, quatre autobusos-ambulàncies i un helicòpter al lloc", afirmava Pirhossein Koulivand, cap dels serveis d'emergència de l'Iran.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha emès el seu condol als familiars dels morts. A més, ha fet saber que un dels seus ambaixadors donarà explicacions del que ha passat.

UN NOU ACCIDENT PER BOEING

El portaveu de l'empresa, Gordon Johndroe, ha afirmat que la companyia estava a la diana de les informacions dels mitjans de comunicació sobre l'accident aeri i que estaven recopilant tot el possible per aclarir el que va passar.

El fabricant afronta des de fa mesos una profunda crisi després de dos sinistres del seu model estrella, el 737 MAX, que van causar 346 morts i la producció del qual està congelada. L'accident aeri més greu ocorregut recentment, que també va tenir lloc a l'Iran, va ser al febrer de 2018, quan es va estavellar un ATR-72 de l'aerolínia iraniana Aseman en una zona muntanyosa de centre de l'Iran i va causar la mort als 59 passatgers i als sis membres de la tripulació que viatjaven a bord.

Noticias relacionadas

contador