ep economiaempresas- ampl iag transportamas24 millonespasajerosprimer trimestre un 62 mas
EUROPA PRESS - Archivo

IAG

2,05€
  • -0,01€
  • -0,39%

El hòlding d'aerolínies IAG està preparat per a un Brexit dur. Així ho ha confirmat el president del seu Consell, Antonio Vázquez, davant els accionistes citats aquest dijous a Madrid. La companyia fa mesos que es troba sota el focus de les autoritats europees per la complexitat de la seva estructura de capital i com podria afectar els seus drets de vol un desenllaç sense acord del procés de divorci del Regne Unit de la Unió Europea.

Segons Vázquez, la matriu d'Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus va presentar l'abril els plans de propietat i control a les autoritats d'Espanya, Irlanda, França i Àustria i, després de diversos mesos d'anàlisi, han estat recolzats. En el cas d'Espanya, la companyia va presentar al Govern els seus plans el passat mes d'abril i el termini per examinar-lo complia a principis d'aquest mes.

"Hem rebut la confirmació per part dels reguladors d'aquests països que els plans de les nostres aerolínies, en cas d'un Brexit sense acord, compleixen la normativa aplicable sobre propietat i control de la Unió Europea", ha indicat Vázquez i ha afirmat que aquests plans han estat ja remesos a les autoritats competents ala Unió Europea.

Vázquez ha insistit en el missatge que IAG fa diversos mesos ha estat repetint: el grup d'aerolínies és "una companyia espanyola i les seves aerolínies tenen certificats d'operació atorgats des de l'inici de les seves operacions i recolzats per sòlids negocis a Espanya, Irlanda, França i el Regne Unit, així com també recentment a Àustria".

La companyia segueix veient el Brexit com a motiu de preocupació, però manté l'esperança: "Seguim confiant que el Regne Unit i la Unió Europea arribaran a un ampli acord en matèria de transport aeri", ha dit Vázquez que ha agraït també la decisió presa per Londres i Brussel·les de "garantir la continuïtat dels vols de les aerolínies amb llicència europea" després del Brexit, "de manera que els serveis aeris seguiran operant amb normalitat".

A més, per Vázquez, l'estructura accionarial d'IAG "no és molt diferent" a la de la resta de cotitzades de l'IBEX 35. "Estem tranquils davant d'un possible Brexit dur. IAG té una estructura de capital pràcticament igual que la resta de les cotitzades de l'IBEX. la proporció de capital nord-americà, asiàtic o britànic és similar a la de les altres que no tenen un propietari clar, incloent-hi els bancs", ha destacat com a resposta als accionistes que han plantejat els seus temors davant la situació.

MANTÉ OBJECTIUS PER A AQUEST EXERCICI

Tant Vázquez com el conseller delegat del grup, Willie Walsh, han tret pit amb el resultat obtingut per les aerolínies de IAG durant l'exercici anterior malgrat el complicat entorn del sector i la incertesa econòmica i política que afecta la seva operació. "Les xifres parlen per si mateixes", ha dit el president del Consell d'IAG.

Per a aquest exercici, el grup manté "sense canvis" la majoria dels seus objectius tot i que incrementarà les seves inversions en immobilitzat fins al 2023 per reflectir els recents acords amb Boeing i Airbus per ampliar la seva flota i la seva capacitat.

El hòlding que agrupa Iberia, British Airways, Vueling, Aer Lingus i LEVEL, espera un benefici operatiu abans de partides excepcionals similar al de 2018, que va ser de 3.230 milions d'euros, 280 milions d'euros més que l'any anterior. "Tot i certa incertesa al mercat derivada de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, el nostre negoci no es va veure realment afectat i la demanda va continuar millorant durant tot l'any", ha afirmat Walsh.

Noticias relacionadas

contador