ep economiaempresas- moodys mantienerating baa3 de iagperspectiva estable
EUROPA PRESS - Archivo

IAG

1,97€
  • -0,01€
  • -0,66%

Dures caigudes en IAG durant la sessió d'aquest dimecres. El consorci es desmarca amb descensos del 5% en el selectiu espanyol després que HSBC auguri més advertència de beneficis per a les aerolínies que fins al moment ja estava sent un dels sectors més castigats per aquestes alertes sobre els seus beneficis.

HSBC afirma que la recent advertència de beneficis de Lufthansa pot ser el primer de molts altres aerolínies com IAG, sobre la qual, a més, retalla la seva recomanació.

El panorama estava lluny de ser assolellat des que la IATA (Associació Internacional de Transport Aeri) retallés les seves previsions de benefici per a les aerolínies al començament de juny de cara per a la resta de 2019. Les raons? Una "onada de proteccionisme" accentuada per casos com el Brexit i el ral·li del petroli que, al seu torn, puja el preu del carburant.

Lufthansa va ser la primera de les aerolínies en llançar una advertència de beneficis aquest any. A ella la va seguir Ryanair el gener i EasyJet, l'abril. A finals de maig, va ser Wizz Air que es va sumar a aquesta onada de advertències de benefici. Totes les mirades se centren per tant en IAG, que pot ser la següent a la llista. Serà capaç de capejar aquest temporal?

L'informe d'HSBC arriba just un dia després que IAG tanqués la sessió amb una pujada de més del 5% després d'anunciar un macrodemanda de 200 avions Boeing 737 MAX. El consorci es va convertir així en la primera empresa en el sector que torna a donar suport a la fabricant nord-americana després que Boeing protagonitzés 2 tràgics accidents en només uns mesos.

Noticias relacionadas

contador