ep archivo   aerolineas del grupo iag
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes consideren "molt positiu" per a IAG (International Airlines Group) l'anunci dels Estats Units de permetre entrar al país sense restriccions als turistes estrangers vacunats. El valor es va disparar aquest dilluns un 10% i segueix recuperant posicions en borsa al compàs d'aquesta notícia.

IAG

  • 2,07€
  • 1,07%

"Notícia molt positiva per a tot el sector turístic, com així ho van reflectir ahir les cotitzacions d'IAG, Amadeus, Aena, Ferrovial i Meliá", comenten des de Banc Sabadell.

"Com ja hem comentat altres vegades, creiem que la millor manera d'aprofitar-se d'aquest possible canvi és en IAG, atès que el mercat nord-americà pesa un 17% de les seves vendes en un any normalitzat i un 30% de la seva capacitat", afegeixen aquests experts.

En la seva opinió, "aquest segment geogràfic és d'especial rellevància per la posició de domini de British Airways a l'Atlàntic Nord, la qual cosa té un major ingrés unitari (per major pes business) i, per tant, una major rendibilitat, recolzat en els viatges de negocis".

"De la resta de valors", afegeixen, "mantenim visió positiva i es troba a les nostres carteres Ferrovial, que també pensem que seria un dels més beneficiats" en ser la companyia que gestiona l'aeroport londinenc de Heathrow.

Per la seva banda, els analistes de Bankinter consideren la notícia "positiva", perquè "permetrà l'entrada de vols transatlàntics. Mantenim la nostra recomanació de comprar el sector aerolínies com a alternativa per beneficiar-nos de la recuperació del cicle, això sí, som molt selectius i només per perfils molt dinàmics i horitzó temporal de llarg termini. Els nostres únics valors recomanats són IAG i Ryanair. També es veuen beneficiats altres valors vinculats al turisme com Amadeus", assenyalen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador