iag gallego
© Alberto Sánchez

IAG celebra amb pujades (+2,7%) les declaracions del seu president executiu, Luis Gallego, que ha descartat una ampliació de capital. Una operació que sí que ha confirmat una altra companyia aèria: Lufthansa (+3,5%). En aquest cas, de 2.140 milions d'euros per pagar part del rescat estatal.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

"No veiem la necessitat d'una emissió d'accions i no l'estem considerant", tot i que el grup està considerant "diferents opcions" amb els bancs mentre planifica de cara als diferents escenaris provocats per la pandèmia de la Covid-19.

Són les paraules de Gallego al diari britànic The Sunday Times. En una entrevista el president executiu d'IAG sí que ha reconegut que té "al radar" EasyJet, deixant clar que això no vol dir que el grup aeroportuari vagi a llançar una oferta de forma imminent. "Sempre l'estem analitzant, de la mateixa manera que al passat vam analitzar Norwegian i vam decidir no fer una oferta i vam analitzar Air Europa i ara l'estem comprant", explica.

El que sí que ha llançat una ampliació de capital ha estat Lufthansa. A causa de la crisi per la pandèmia de la Covid-19, la companyia va rebre 1.500 milions d'euros de la Participació del Fons d'Estabilització Econòmica d'Alemanya. Ara utilitzarà els ingressos nets per reemborsar aquest import així com reemborsar íntegrament la participació per un total de 1.000 milions d'euros. També té la intenció de cancel·lar els imports no utilitzats del rescat per a finals de 2021.

S'espera que els accionistes de Lufthansa rebin l'oferta de les noves accions entre el 22 de setembre i el 5 d'octubre d'aquest any. Tots els membres del Comitè Executiu de la companyia s'han compromès a participar en l'ampliació de capital.

Noticias relacionadas

contador