willie-walsh-iag-international-airlines-group-british-airways-iberia-vueling-bmi-aer-lingus-compagnies-aeriennes-air-france-transport-aerien-avion-de-ligne-passagers-pilotes

IAG cau un 2% aquest divendres (ha arribat a retrocedir un 4%) després de conèixer a última hora d'aquest dijous que la seva filial British Airways ha patit un atac informàtic que s'ha saldat amb el robatori de dades dels seus clients, incloent-hi la seva "informació financera", segons ha comunicat la mateixa companyia britànica.

IAG

  • 2,13€
  • 2,50%

L'aerolínia actualment es troba investigant amb "caràcter d'urgència" la sostracció de les dades que s'ha produït a la seva pròpia web (www.ba.com) i a la seva aplicació mòbil. Encara que l'empresa aèria ha explicat que no s'han filtrat els detalls de viatge ni dels passaports, sí que ha confirmat que la informació personal i financera dels clients que van efectuar les reserves del 21 d'agost al 5 de setembre d'aquest any s'ha vist compromesa.

La situació s'ha denunciat a les autoritats i ja estaria resolta.

"L'abast del que ha passat és difícil de mesurar i dependrà del soroll mediàtic que es faci, així com de possibles indemnitzacions a les quals hagi de fer front la companyia", assenyalen els experts de Banc Sabadell. Com a referència, Delta Airlines va patir a l'abril un atac cibernètic que va afectar també les dades de pagament de clients i el valor va caure el dia de l'anunci un 2%. Després de diverses jornades de debilitat, Delta va rebotar amb força.

British Airways està posant-se en contacte amb els clients afectats i "recomana" als que creen haver estat afectats que contactin amb els seus bancs o proveïdors de targetes de crèdit i segueixin les seves recomanacions.

Noticias relacionadas

contador