la-directrice-financiere-de-huawei-devant-un-tribunal-de-vancouver

Ren Zhengfei, el multimilionari fundador de Huawei, ha trencat el seu silenci per desestimar les acusacions nord-americanes segons les quals el gegant de les telecomunicacions ajuda a Pequín espiar els governs occidentals i lloar Donald Trump enmig de la crisi diplomàtica provocada per la detenció a Canadà de la seva filla i executiva del gegant tecnològic, Meng Wanzhou, a petició de Washington.

Ren va negar els suggeriments que Huawei ajudés al govern xinès a l'espionatge i va dir que no té contacte regular amb Pequín en un moment en que el seu imperi tecnològic s'enfronta al seu major crisi en les seves tres dècades d'existència.

També s'ha referit a Donald Trump, el qual ha qualificat com "un gran president" i ha dit que prendrà una actitud expectant respecte a si el líder dels EUA intervindrà en nom de la directora de finances de Huawei, Meng Wanzhou. Meng, la filla gran de Ren, es troba al Canadà i s'enfronta a l'extradició als EUA per suposadament ajudar a defraudar els bancs per transgredir les sancions contra l'Iran.

L'aparició de l'executiu, que va parlar per última vegada amb els mitjans estrangers el 2015, posa de manifest l'envergadura dels atacs a Huawei, el major símbol del poder tecnològic de la Xina, que va en augment. La detenció de Meng va ajudar a cristal·litzar els temors sobre la seva influència en ascens en àrees que van des d’infraestructura sense fils d'avantguarda i semiconductors fins a dispositius per al consumidor. Washington ha convençut des de llavors una creixent llista d'aliats a posar Huawei a la llista negra d'equips de xarxa.

Tot això mentre la Xina i els Estats Units continuen negociant per arribar a un acord comercial.

Noticias relacionadas

contador