ep chinese tech giant huawei
Todd Darling - Archivo

Huawei ha subscrit ja 46 contractes comercials de 5G amb operadors de telecomunicacions de tot el planeta i ha desplegat més de 100.000 estacions base amb la nova tecnologia mòbil, segons ha informat el fabricant xinès, que assegura que aquestes xifres la situen com "el primer proveïdor de xarxes 5G, amb presència en més de 170 països".

En un comunicat, la companyia destaca que durant els últims anys ha enfortit el paper d'Europa en el desplegament de 5G i recorda que el passat mes de maig va presentar a Brussel·les el seu pla de col·laboració amb les institucions europees i va mostrar en què pot contribuir el 5G en el progrés del continent.

En aquest context, el vicepresident de Huawei a Europa, Abraham Liu, ha subratllat que la regió ha de trobar la manera d'encaixar els seus valors amb les noves tecnologies que estan a punt de revolucionar la manera de viure dels ciutadans.

"L'any que ve veurem el desplegament d'una nova generació de xarxes de comunicacions mòbils 5G, que tenen un gran potencial per canviar les nostres vides a millor. Els ingressos de 5G a tot el món haurien d'assolir l'equivalent a 225.000 milions d'euros per al 2025", ha remarcat.

Especialment, ha incidit que l'Internet de les Coses (IoT) veurà una explosió de comunicacions de màquina a persona i de màquina a màquina, ja que es connectaran fins a 100 milions de dispositius el 2024. A més, ha subratllat que els beneficis de la introducció de 5G en quatre sectors industrials clau com l'automoció, la salut, el transport i l'energia, poden arribar als 114.000 milions d'euros l'any.

Noticias relacionadas

contador