facebook
493,50$
  • -2,60$
  • -0,52%

Facebook ha deixat de permetre que els nous telèfons de Huawei incloguin preinstal·lades les aplicacions de la companyia, com Facebook, Instagram i WhatsApp, segons ha avançat Reuters, tot i que els terminals ja existents podrien seguir utilitzant-les.

La prohibició de Facebook té lloc després del veto establert pel govern dels Estats Units, segons el qual les empreses nord-americanes no poden fer negocis amb el fabricant xinès Huawei ni proporcionar-los els seus productes sense autorització expressa de l'executiu.

Com ha confirmat Facebook a Europa Press, els nous telèfons de Huawei que surtin de fàbrica ja no podran portar preinstal·lades les aplicacions de Facebook, Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp, entre d'altres.

"Estem revisant l'ordre final del Departament de Comerç dels Estats Units i la llicència temporal general concedida recentment, i anem a prendre passos per assegurar el seu compliment", ha confirmat un portaveu de la tecnològica nord-americana en un comunicat.

Les aplicacions de Facebook no s'inclouen de sèrie al sistema operatiu Android, emprat actualment per Huawei, però alguns fabricants tecnològics com el gegant xinès les inclouen preinstal·lades als seus dispositius perquè els seus clients no hagin de descarregar-les en començar a usar els seus mòbils.

No obstant això, segons subratlla Facebook a Europa Press, els telèfons intel·ligents de Huawei que ja disposin d'aquestes aplicacions no es veuran afectats, i podran continuar utilitzant-les i rebent actualitzacions de programari com fins ara.

Google va ser la primera gran companyia a reaccionar al veto dels Estats Units, igual que altres empreses com Arm, Lumentum, Vodafone o SoftBank, encara que després el país nord-americà va emetre una pròrroga de 90 dies que permet als negocis amb Huawei i que finalitza al mes d'agost.

contador