ep consejero delegadoacshochtief marcelino ferandez verdes
ACS

Hochtief va obtenir un benefici net de 402.800.000 d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa disparar en un 33% el d'un any abans, impulsat per totes les seves divisions de negoci i també per la primera aportació d'Abertis, segons ha informat l'empresa del grup ACS.

Els resultats de la filial constructora alemanya de la companyia que presideix Florentino Pérez inclouen una aportació de 58 milions d'euros per la participació del 20% que té en el grup espanyol d'autopistes.

Aquest guany correspon només al període comprès entre juny, quan va culminar l'OPA sobre Abertis, i la conclusió del període estimat al setembre, segons ha detallat Hochtief.

"Aquests resultats estan impulsats pel sòlid desenvolupament de totes les divisions de negoci i la primera i significant contribució de la nostra inversió en Abertis", ha declarat el conseller delegat de Hochtief i també d'ACS, Marcelino Fernández Verdes, en un comunicat.

La companyia alemanya ha pres aquest grup de concessions juntament amb la seva matriu ACS i Atlantia. En virtut dels acords d'aquests socis, la companyia italiana té un 50% més una acció d'Abertis, ACS un altre 30% i la companyia alemanya, el 20% restant de la seva capital.

Davant d'aquests resultats, la companyia ha elevat el seu pay-out, el percentatge de guanys que destina a repartir dividends, de manera que l'ha situat al 65% del benefici net, enfront del percentatge actual del 50%.

Així mateix, ha ratificat la previsió de guanys del grup per a tot l'exercici, que espera concloure amb un benefici net d'entre 470 i 520 milions d'euros, xifra que suposarà un increment d'entre el 4% i el 15% respecte a 2017.

Al pla operatiu, Hochtief va elevar un 5,3% els seus ingressos entre els passats mesos de gener i setembre, fins a sumar 17.402 milions d'euros.

El benefici brut d'explotació (EBITDA), per la seva banda, es va situar als 1.040 milions d'euros, xifra que llança una progressió del 4,3%. La companyia va elevar un 12% la generació de caixa dels seus negocis, fins als 519 milions.

NOUS CONTRACTES

La companyia alemanya Hochtief va aconseguir nous contractes de construcció per valor de 28.200 milions d'euros durant els últims dotze mesos, de manera que al tancament de setembre comptava amb una cartera de contractes pendents d'execució valorada en 45.300 milions d'euros.

No obstant això, la companyia busca seguir sumant contractes d'entre la cartera de projectes que està previst que es llancin pròximament a Amèrica del Nord, Europa i la zona d'Àsia-Pacífic, els seus principals mercats, estimats en un total de 500.000 milions d'euros. Segons ha indicat, a l'actualitat, té ja identificats projectes d'aquesta cartera per avaluar si licita per ells per uns 210.000 milions.

Noticias relacionadas

contador