ep fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha tancat la sessió amb guanys de gairebé un 3% aquest dilluns després de conèixer-se que l'Administració de Donald Trump va concedir aquest diumenge una autorització d'emergència per a l'ús de plasma per tractar pacients hospitalitzats per Covid-19. Això, malgrat les preocupacions d'alguns dels principals funcionaris de salut de la nació, que al·leguen que les dades dels assajos clínics són massa febles per donar suport a l'aplicació generalitzada del tractament en aquest moment. L'ús del plasma per atacar al Covid és el camp en què treballa Grifols.

  • 8,34€
  • 0,51%
  • 6,04€
  • 1,43%

L'Administració d'Aliments i Medicaments, en una carta d'aquest diumenge, va dir que concedia l'autorització d'emergència perquè és raonable creure que el plasma de pacients sans que s'han recuperat de la malaltia pugui ser eficaç per a tractar pacients amb Covid-19, i els beneficis coneguts i potencials superen els riscos coneguts i potencials d'aquests productes.

"L'acció d'avui ampliarà dramàticament l'accés a aquest tractament", va dir el president Trump en una conferència de premsa a la Casa Blanca aquest diumenge a la nit. "Estem eliminant barreres i retards innecessaris", va afegir.

El tractament amb plasma de convalescents utilitza sang de pacients amb Covid-19 que s'han recuperat i generat anticossos contra el virus, i l'aplica a persones amb Covid-19 per prevenir que la malaltia empitjori, segons ha explicat la Clínica Mayo, que està duent a terme estudis sobre aquest tractament.

Uns quants funcionaris de salut d'alt nivell, entre ells l'assessor de la Casa Blanca sobre el coronavirus, el doctor Anthony Fauci, i el doctor Francis Collins, director dels Instituts Nacionals de Salut, han expressat preocupació per les dades de l'estudi sobre el plasma sanguini més extens del país. Els assajos clínics no han demostrat que el plasma ajudi els pacients a combatre el coronavirus. Una autorització d'emergència no requereix la mateixa quantitat de proves que l'aprovació de la FDA.

Segons les declaracions de Donald Trump d'aquest diumenge, el tractament amb plasma sanguini redueix la mortalitat del Covid-19 en un 35%,

A la fi del passat mes, Grifols va anunciar el lliurament dels seus primers lots d'immunoglobulina hiperinmune anti-SARS-CoV-2 per a ús en assajos clínics aquest estiu. Des de l'abril, la multinacional catalana d'hemoderivats ha accelerat la recollida de plasma de persones recuperades de Covid-19 a més de 245 centres dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador