ep archivo   fbrica de grifols barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha negat que estigui analitzant una ampliació de capital, notícia que es va publicar aquest dimecres i que va provocar que la companyia s'enfonsés a la borsa un 12%. Nuria Pascual, directora de relacions amb inversors, ha desmentit la informació al començament de l'Investors Day que la farmacèutica celebra aquest dijous, segons informen a Bolsamanía fonts de mercat.

  • 8,35€
  • -3,16%
  • 5,96€
  • -3,17%

"De moment, el Consell no està analitzant cap ampliació de capital social", ha dit Pascual tot just començar la trobada, transmetent el missatge traslladat pel president i el secretari del Consell d'Administració.

El Confidencial informava ahir que Grifols està estudiant una ampliació de capital de fins a 2.000 milions d'euros, i Cinco Días publica aquest dijous que fons com KKR, CVC, Cinven i EQT podrien haver estat contactats per participar a l'operació.

La notícia de l'ampliació no ha agradat ni als accionistes ni als experts. Bankinter ha baixat avui la seva recomanació sobre Grifols fins a vendre des de neutral a causa d'aquesta circumstància i després de l'última caiguda, destacant que els fons exigirien a la farmacèutica un descompte del 15% per acudir a l'ampliació.

Els analistes reconeixen que la trobada amb inversors d'aquest dijous s'està veient entestat per tot el que ha passat. De moment, Grifols aconsegueix rebotar un 6% després de la patacada.

MILLORA DE RENDIMENT

Grifols ha anticipat a l'Investors Day que espera un creixement dels ingressos del 5% al primer semestre de l'any i un marge EBITDA entre el 20 i el 22%.

La farmacèutica subratlla l'acceleració de les recollides de plasma -increment del 20% interanual a les 25 primeres setmanes; ja s'han assolit els nivells pre-Covid en dades setmanals- i l'augment dels preus de les proteïnes clau. Així mateix, ressalta la "solidesa" de la demanda subjacent.

Grifols posa èmfasi igualment en altres aspectes positius, com el major nombre de pacients a l'assaig Alpha-1 i la forta demanda d'albúmina.

Noticias relacionadas

contador