ep archivo - recurso de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols intenta recuperar-se aquest dijous (+2%, 17,3 euros) després de la patacada del 12% de la jornada passada a causa dels rumors sobre la possibilitat que dugui a terme una ampliació de capital de fins als 2.000 milions d'euros. La companyia ha dit que no comenta especulacions, encara que avui es podria abordar aquest tema a l'Investors Day, que se seguirà amb especial atenció ateses les circumstàncies.

  • 8,36€
  • -0,17%
  • 5,91€
  • 0,00%

Les especulacions d'avui fan referència als fons als quals hauria arribat la proposta de participar en aquesta potencial ampliació de capital no confirmada. Cinco Días informa que KKR, CVC, Cinven i EQT estarien estudiant entrar a la companyia.

Bankinter estima que els fons de capital risc exigiran un descompte del 15% per anar a l'ampliació

El Confidencial publicava a la passada sessió que Grifols està plantejant fer una ampliació de capital de fins al 20%. El principal objectiu d'aquesta operació seria reduir deute. En aquest sentit, els experts de Banc Sabadell indiquen que serà especialment rellevant allò que hagi de dir l'empresa avui a la trobada amb analistes i inversors.

La ràtio deute net/EBITDA de Grifols pujava a 5,4 vegades al tancament del 2021 i seria més elevada en aquest moment després que l'auditor obligués la companyia a reclassificar els fons rebuts en l'operació de venda d'una participació en Biomat al fons GIC.

"Entenem que si aquesta operació està realment a les seves últimes fases -com informen els mitjans- la companyia hauria de fer algun tipus de comunicació al seu Investors Day", afegeix Álvaro Aristegui, expert de Renta 4.

"L'impacte en la cotització de la companyia dependrà, en última instància, del preu al qual es negociï l'entrada dels fons esmentats", assenyala Aristegui, precisant que, en tot cas, la reestructuració i la reducció del deute seria una notícia positiva per a la sostenibilitat del negoci a llarg termini.

RETALLADA DE BANKINTER

Els experts de Bankinter han retallat el preu objectiu de Grifols i la seva recomanació després del que va passar aquest dimecres. Així, fixen el primer als 14,50 euros des de 17 euros i passen a aconsellar vendre des de neutral.

"El rumor de l'ampliació de capital és una notícia negativa que eclipsa l'efecte de l'Investors Day davant el temor que es faci amb descompte respecte a la cotització actual", reconeixen aquests analistes, que donen una probabilitat del 40% a la ampliació. Bankinter entén que l'operació és necessària per retallar l'endeutament, que calculen en 6,9 vegades EBITDA i espera que els fons de capital risc exigeixin un descompte del 15% per acudir-hi.

"Aquesta expectativa desfavorable ens fa retallar el nostre preu objectiu i la nostra recomanació", conclou.

Noticias relacionadas

contador