ep victor grifols
EUROPA PRESS

Grifols (+1%) és un dels millors valors de l'IBEX 35 aquest dimarts. El gegant dels hemoderivats, que aquest dilluns va pujar després de la recomanació de Citi, repunta ara al parquet després de veure recolzat pels analistes de Berenberg que li atorguen un preu objectiu de 29,95 euros davant els 24,85 euros anteriors, tot i que reiteren la seva aposta de 'mantenir' els títols del grup farmacèutic.

  • 8,65€
  • 2,32%

Els analistes de Berenberg justifiquen el seu canvi de preu objectiu perquè "la indústria dels productes de plasma ofereix una combinació de creixement sòlid de volum i preus relativament estables".

El gegant dels hemoderivats és un dels millors valors del selectiu espanyol aquest dimarts

Amb tot, des de Berenberg asseveren que "les barreres d'entrada són molt altes i el mercat està moderadament consolidat amb tres grans productors, entre els quals es troba Grifols que subministra el 75% dels productes de plasma del mercat".

D'altra banda, els analistes també assenyalen dues amenaces al mercat per a Grífols: "Un xoc de demanda de qualsevol de les tres proteïnes clau de la indústria i altres riscos menys concrets com la disminució de preus de productes plasmàtics, l'aparició de teràpies competitives i una pujada de tipus més ràpida del que s'esperava, entre d'altres".

La multinacional dirigida per Raimon i Victor Grifols va assegurar durant la trobada amb inversors i analistes celebrat el passat 7 de juny que el seu compromís se centra en ratificar la seva expansió per a la "rendibilitat a llarg termini" del grup. Per a això, el grup pretén centrar els seus esforços en la capacitat de recol·lecció i fabricació de plasma, en què "es troba en una posició única per beneficiar-se d'un creixement accelerat".

Al pla estratègic de Grifols, el grup també va destacar "el compromís per aportar valor continuat a l'accionista mitjançant el dividend". Tal com es va acordar durant la Junta d'Accionistes, l'empresa manté la seva política de dividends del 40% i durant els últims quatre anys s'han tornat als accionistes més de 800 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador