• La companyia espanyola compta amb 190 centres de plasma als EUA i altres 35 a Europa
ep grifols 20171122182701
GRIFOLS

Grifols ha tancat un acord amb la companyia Boya Bio-Pharmaceutical per obrir centres de donació de plasma a la Xina. L'espanyola, que es dedica a produir medicaments derivats del plasma per al tractament de malalties rares i cròniques, invertirà 25 milions d'euros en el projecte (els altres 25, fins a completar els 50 milions d'inversió total, aniran a càrrec de la companyia asiàtica ) i comptarà amb el 50% dels drets polítics i econòmics d’aquest projecte.

  • 8,39€
  • 3,71%
El plasma serà subministrat en Boya Bio-Pharmaceutical, tot i que Grifols es reserva el dret a accedir al 50% d’aquest quan la legislació xinesa ho permeti

La companyia espanyola ha indicat que Boya Bio-Pharmaceutical és la companyia líder a la Xina en la producció de medicaments plasmàtics a la Xina, de manera que l'acord subscrit és una important oportunitat de negoci. Grifols segueix endavant amb el seu pla d'inversions per a l'obertura de nous centres de plasma, i ja en compta 190 als EUA i altres 35 a Europa (xifra aquesta última que es confirmarà si finalment s'aprova l'operació que les autoritats de defensa de la competència en Alemanya estan estudiant en aquests moments).

Aquest acord inclou la construcció i gestió d'un nombre significatiu de centres de donació de plasma a la Xina, ha remarcat Grifols, que tot i això no ha indicat la dada concreta. També ha remarcat que el plasma que s'obtingui en aquests centres serà subministrat en Boya Bio-Pharmaceutical, tot i que l'espanyola podria disposar de fins al 50% del plasma quan la legislació aplicable a la Xina ho permeti.

"Tots els centres compliran amb els estrictes estàndards de qualitat de Grifols i amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries de la Xina, Estats Units i la Unió Europea", ha remarcat la companyia en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en la qual afirma també que la posada en marxa d'aquest projecte s'emmarca en l'estratègia corporativa de Grifols d’"ampliar i diversificar la seva xarxa de centres de plasma" per "garantir l'accés al seu principal matèria primera en el futur".

Així mateix, l'acord subscrit entre l'espanyola i la xinesa inclou un acord específic per a la col·laboració i prestació de serveis d'enginyeria (Engineering and Collaboration Services Agreement) per part de Grifols, que aportarà la seva experiència i saber fer perquè la construcció i gestió dels centres comptin amb els mateixos estàndards de qualitat que s'aplica als centres que ja gestiona.

9 MILIONS DE LITRES DE PLASMA

El 2017 Grifols va obtenir més de 9 milions de litres de plasma per produir els medicaments plasmàtics que comercialitza en més de 100 països. Entre les principals proteïnes amb finalitats terapèutiques que s'obtenen del plasma s'inclouen les immunoglobulines, per al tractament de trastorns immunològics incloent-hi determinades malalties neurològiques; l'albúmina, per restablir i mantenir el volum circulatori i per al tractament de malalties hepàtiques; el factor VIII, per al tractament i profilaxi de l'hemofília; i l'alfa-1 antitripsina, per protegir contra el deteriorament dels teixits pulmonars (emfisema pulmonar).

Noticias relacionadas

contador