grifols
5,91€
  • -0,18€
  • -2,96%

Grifols està celebrant aquests dies el seu Dia de l'inversor a Clayton (Carolina del Nord). L'esdeveniment va començar ahir dimecres i finalitza aquest dijous i sembla que està tenint un impacte positiu al mercat, atès que la biofarmacèutica puja a prop d'un 4% avui, fins als 23,60 euros.

  • 8,38€
  • -3,26%

Els experts de Berenberg han publicat un informe en què expliquen la bona impressió que s'han endut de la trobada. "El missatge general ha estat que, després d'un període de grans inversions en persones, processos, solucions i innovació, tot està, o aviat estarà, a punt per al pròxim capítol de creixement en Grifols", expliquen des de la companyia. "Tot el que la companyia necessita ara és executar bé", afegeixen.

Berebeng reconeix que el creixement dels guanys de Grifols ha estat "indubtablement deslluït" durant els últims anys. Malgrat això, afirma que "definitivament, ens n'hem anat amb la impressió que la següent etapa de creixement és imminent".

Aquests analistes expliquen també que els membres de la direcció de l'empresa semblen igualment molt conscients dels objectius que cal aconseguir. "El palanquejament és un problema per a molts inversors i la paciència d'aquests s'està esgotant a mesura que passa el temps sense veure aquesta millora en el creixement dels guanys. Afortunadament, la gerència semblava igualment motivada per abordar les dues qüestions", assenyalen des de Berenberg.

Grifols té un consell de mantenir per a les accions de classe A de Grifols, amb un preu objectiu de 26,30 euros (enfront dels 23,53 euros als quals cotitzen actualment). Per als títols de classe B, la recomanació és de comprar, amb un preu objectiu de 22,35 euros (enfront dels 15,98 euros al qual cotitza).

LA POLÈMICA SOBRE L'ALZHEIMER

Hi ha una altra qüestió que igualment podria estar motivant avui aquestes alces en Grifols. L'Alzheimer és protagonista de la jornada després que Pfizer hagi reconegut que un dels seus fàrmacs, destinat a l'artritis reumatoide, potencialment podria ser efectiu per frenar la malaltia, tot i que ha optat per no investigar-lo. Grifols està en la carrera per aconseguir un tractament per alentir la malaltia, per la qual cosa està desenvolupant l'estudi clínic Ambar.

Els últims resultats d'aquest estudi, que Grifols ha estat desenvolupant durant els últims 15 anys, ofereixen bona resposta en pacients lleus i moderats. L'assaig es basa en reposar en pacients amb Alzheimer la proteïna albúmina del plasma, després d'observar que la major part d'amiloide-beta, substància que s'acumula al cervell dels pacients malalts per Alzheimer, circula pel plasma unit a l'albúmina.

El director del departament Metge i Tècnic de Grifols, Antonio Paez, ha recalcat recentment que es tracta d'un tractament "prometedor" per alentir els efectes de l'Alzheimer, la malaltia més freqüent de demència entre la població adulta.

Noticias relacionadas

contador