ep junta daccionistesgrifols
EUROPA PRESS
6,13€
  • -0,15€
  • -2,39%

La companyia d'hemoderivats Grifols preveu destinar 1.400 milions d'euros en inversions productives durant el període 2018-2022, dels quals 300 milions aniran a instal·lacions situades a Espanya, segons ha anunciat aquest divendres durant la junta general d'accionistes.

Aquesta inversió total es desglossa en un 60% que es dedicarà a noves instal·lacions i el 40% restant al manteniment de les actuals i, per àrees de negoci, el 66% anirà a la divisió de Biociència; el 10% a Diagnòstic, i el 3% a Hospital.

Durant la junta general, el co-conseller delegat de Grifols, Víctor Grífols, ha remarcat que les noves inversions els permetran "reforçar" el creixement durant els propers anys, i ha defensat l'aposta de l'empresa per expandir-se a la Xina a través de l'acord amb Shanghai RAAS.

Víctor Grífols ha raonat que aportaran el seu coneixement al país asiàtic, malgrat que ha subratllat que aquest tingui un model competitiu diferent, i ha sostingut que, encara que els puguin copiar la "recepta" del seu model de negoci, no podran fer-ho amb el resultat que obtenen en no comptar amb la seva experiència. "Grífols és el Ferran Adrià dels hemoderivats", ha deixat anar en un rampell d'humor. Així mateix, també ha explicat que el soci triat és "el que té més qualitat al mercat del gegant asiàtic".

El projecte està pendent de l'aprovació dels reguladors dels EUA i la Xina i l'empresa preveu poder tancar l'acord cap a finals d'any.

La companyia també ha explicat durant la junta general els resultats del seu assaig clínic contra l'Alzheimer 'AMBAR' -per les seves sigles en anglès, Gestió de l'Alzheimer amb Reposició d'Albúmina-, que ha desenvolupat durant els darrers 15 anys i dona bona resposta en pacients lleus i moderats.

DIVIDEND DEL 40%

Durant la junta, els accionistes de Grifols han aprovat destinar 239 milions d'euros a dividends (0,35 euros bruts per acció) amb càrrec als resultats de l'exercici 2018. Aquesta quantitat total inclou el dividend preferent de 0,01 euros bruts associat a cada acció de Classe B. Així mateix, la companyia ha anunciat que manté la seva retribució a l'accionista en el 40% del benefici net consolidat del grup.

La distribució del dividend es realitza en dos pagaments: un a compte ja pagat el desembre de 2018 de 0,20 euros bruts per acció i un segon pagament de 0,15 euros bruts per acció, que es farà efectiu 3 a partir de l'11 de juny de 2019.

La farmacèutica catalana va obtenir un benefici net de 596.600.000 d'euros el 2018, un 1,5% més, i va elevar els seus ingressos fins als 4.486,7 milions, un 9,2% més, amb la divisió de Biociència liderant el creixement amb un augment operatiu del 8% i uns ingressos de 3.517 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador