george-soros-denonce-la-campagne-menee-contre-lui-par-budapest
8,70€
  • 0,12€
  • 1,38%

George Soros ha entrat en el capital de Grifols. El magnat hongarès va comprar un paquet d'uns dos milions d'accions per 42,7 milions de dòlars, segons la documentació dipositada davant la SEC (l'equivalent nord-americà a la CNMV espanyola).

La compra de títols s'ha centrat en les accions de classe B de la biofarmacèutica espanyola que cotitzen al Nasdaq. Per la seva banda, l'operació ha estat tancada a través del fons Soros Fund Management.

Les accions de Grifols classe B van tancar aquest dimecres al Nasdaq als 16,46 euros i, aquest any acumulen una lleu pujada pròxima al 2%. La companyia va donar els seus primers passos en l'índex nord-americà el 2009. Actualment, la seva capitalització borsària és de gairebé 14.400 milions d'euros dividits en accions de classe A i de classe B.

Aquesta entrada de Soros en Grifols se suma a altres valors espanyols que el magnat té actualment en cartera com els 8,9 milions d'euros en Santander Consumer, filial del banc presidit per Ana Botín.

Grifols va anunciar el 7 de maig un 20% menys de benefici fins al març per les despeses extraordinàries. La companyia ha destacat el creixement dels seus ingressos, del 13%. El marge brut respecte al quart trimestre de 2018 "ha millorat", cosa que permet "augmentar les inversions destinades a R+D+I i als propers llançaments comercials". Al seu torn, l'EBITDA ha augmentat un 2,7% fins als 306 milions d'euros.

L'empresa va afirmar que "els resultats addicionals de l'assaig AMBAR contra l'Alzheimer presentats demostren que els pacients lleus i moderats milloren després del tractament" i recorda "l'aliança estratègica amb Shanghai RAAS que impulsarà la venda d'hemoderivats i solucions de diagnòstic transfusional a la Xina".

Noticias relacionadas

contador