ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols pateix a la borsa després de rebre una retallada de valoració per part dels analistes de Bankinter, que han reiterat el seu consell de neutral sobre el fabricant d'hemoderivats, però han rebaixat el preu objectiu a 15 euros per acció des dels anteriors 17, 65 euros per títol.

  • 8,34€
  • 0,51%

Aquests experts esmenten diversos factors per justificar aquesta retallada de valoració a la farmacèutica catalana, que acumula un descens del 25% des del començament d'any.

En primer lloc, han retallat la seva "estimació de creixement terminal al +0,25% des del +0,50% davant de la problemàtica associada a l'oferta de plasma", el principal component dels productes de Grifols.

També destaquen la "caiguda en la valoració de la participació a Shanghai RAAS, les accions de la qual acumulen una reculada del -15,4% el 2022, efecte a què se suma la recent depreciació del iuan (-3% des de mitjans de juliol)".

D'altra banda, esmenten, “un augment de la minusvalidesa per autocartera (aproximadament l'1% de les accions de classe A i el 2% de les classe B) derivada de la caiguda de la cotització de les dues accions el 2022”.

Finalment, destaquen que la pujada en els rendiments del deute nord-americà impactarà en Grifols a causa del seu elevat deute, amb una ràtio deute net/Ebitda de 10,6 vegades.

Com a factor positiu, esmenten l'apreciació del dòlar davant de la resta de divises, molt important per a la companyia perquè el 65% de les vendes procedeixen dels EUA i el Canadà.

I encara que destaquen que hi ha "potencial de revaloració" respecte al seu preu objectiu, afegeixen que "no veiem catalitzadors a curt termini", cosa que justifica el seu consell de neutral.

Noticias relacionadas

contador