ep archivo   grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha aconseguit un acord de col·laboració a llarg termini, de 15 anys de durada i renovable, amb Canadian Blood Services (autoritat nacional al sistema sanitari responsable a l'àmbit de la sang) per accelerar l'autosuficiència d'immunoglobulines (Ig) al país, segons ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 8,39€
  • 3,71%
  • 5,96€
  • 4,29%

Aquest acord, el primer d'aquestes característiques, assegurarà la utilització de plasma canadenc per a la producció al Canadà d‟immunoglobulines destinades a cobrir exclusivament les necessitats dels milers de pacients del país nord-americà que depenen d'aquests tractaments. Les Ig són proteïnes plasmàtiques essencials per al tractament d'una àmplia gamma d'immunodeficiència i altres malalties.

Canadà compta amb una elevada taxa de consum d'immunoglobulines i actualment necessita importar fins al 85% dels Ig. A més, la demanda d'aquesta proteïna continua creixent de mitjana entre el 5 i el 8% cada any.

L'acord de col·laboració amb Canadian Blood Services forma part de l'estratègia de creixement global a llarg termini de Grifols i complementa el treball que ja realitza Canadian Blood Services per accelerar els seus nivells d'autosuficiència d'Ig. La intenció de Canadian Blood Services és que aquests augmentin al país del 15% al ​​50% en el menor temps possible.

Grifols treballarà amb Canadian Blood Services per incrementar gradualment l'obtenció del plasma canadenc necessari per subministrar 2,4 milions de grams d'Ig anuals el 2026.

Durant els 15 anys de vigència d'aquest contracte renovable, el preu de la immunoglobulina s'ajustarà als valors del mercat occidental i estarà subjecte a revisions periòdiques.

Les noves instal·lacions productives de Montreal que Grifols va adquirir el 2020 per més de 400 milions de dòlars, estan previstes que comencin a funcionar el 2024 i que la fàbrica estigui totalment operativa el 2026. Amb això Grifols es convertiria en l'únic fabricant comercial gran escala de productes plasmàtics a Canadà. Fins llavors, la producció es realitzarà a les instal·lacions de Grifols a Clayton (Carolina del Nord, Estats Units).

"A Grifols estem compromesos a donar suport al Canadà en el camí cap a l'autosuficiència i assegurar que els pacients d'aquest país rebin els medicaments plasmàtics que necessiten per millorar la seva qualitat de vida", ha comentat Víctor Grifols Deu, co-CEO de Grifols. "Des de Grifols aportarem el nostre coneixement al mercat canadenc, així com dècades d'experiència i lideratge al sector, tant en l'obtenció de plasma com en la producció de medicaments amb els estàndards més alts de qualitat i seguretat".

Així mateix, Raimon Grifols Roura, co-CEO de Grifols, ha afegit que “una lliçó clau que ens ha ensenyat la pandèmia és que necessitem comptar amb unes infraestructures sanitàries nacionals el més sòlides possibles per proporcionar de manera fiable i sostenible medicaments plasmàtics crítics als pacients”.

"Canadà ha arribat a un acord amb Grifols per desenvolupar una cadena de subministrament nacional d'immunoglobulines integrada verticalment que és molt necessària per millorar la nostra autosuficiència, protegir el nostre sistema nacional de sang i garantir un subministrament domèstic d'immunoglobulines als pacients del nostre país", ha afirmat el Dr. Graham D. Sher, CEO de Canadian Blood Services.

L'aliança entre Grifols i Canadian Blood Services es basa en una sòlida i llarga relació de més de tres dècades subministrant medicaments plasmàtics als pacients canadencs. A més d'aquest nou acord, Grifols continuarà prestant els seus serveis de fabricació per contracte a Canadian Blood Services.

Noticias relacionadas

contador