ep archivo - grifols y mondragon se alian para desarrollar tecnologia aplicada al sector salud
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha estat, sens dubte, un dels protagonistes empresarials de la setmana al nostre país. Dimecres s'enfonsava en borsa (-12%) després de publicar-se als mitjans que tenia intenció de fer una ampliació de capital de fins a 2.000 milions, i aquest dijous rebotava amb ganes (+6%) després de desmentir la notícia en el marc del seu Investors Day.

  • 8,34€
  • 0,51%
  • 6,04€
  • 1,43%

Els experts publiquen aquest divendres les seves anàlisis amb els aspectes més destacats de la trobada celebrada per l'empresa, i el punt en comú de les valoracions esmentades té a veure amb la recuperació del negoci de la farmacèutica.

En un informe en què destaca que és hora de "ser constructius" amb la companyia, Citi subratlla que els missatges llançats per aquesta a l'Investors Day sobre l'evolució en l'obtenció de plasma, els preus i la innovació "apunten a un probable augment dels ingressos per sobre del que s'esperava”.

"Grifols ha aconseguit l'autosuficiència en plasma, està ben posicionada a la Xina i està intensificant els seus esforços d'innovació. Davant l'actual context macroeconòmic i els temors de recessió, Grifols ofereix als inversors un creixement accelerat dels ingressos i les oportunitats significatives d'expansió de marges", subratllen des de Citi, alhora que reiteren el seu consell de comprar, amb un preu objectiu de 30 euros (potencial proper al 70%).

Renta 4, per la seva banda, també posa l'accent en el fet que la companyia hagi confirmat la recuperació del negoci subjacent, que fins i tot s'ha accelerat a les últimes setmanes en paral·lel amb el deteriorament econòmic. Això propicia un increment del nombre de donants, que busquen complementar la menor renda disponible amb algun tipus d'ingrés extraordinari. Alhora, subratlla el fet que l'empresa hagi desmentit una possible ampliació, cosa que és una bona notícia per als accionistes, perquè desapareix el temor del seu possible efecte dilutiu.

EL QUE NO AGRADA

Pel que fa al que ha agradat menys de la presentació, els experts destaquen que "l'avenç de resultats del primer semestre ha semblat una mica decebedor", tal com afirma Álvaro Aristegui, de Renta 4.

"Si bé és cert que milloren els nivells del segon semestre del 2021, com no podia ser d'una altra manera, esperàvem un major increment dels ingressos, que tan sols augmentaran un +5% (+1% a tipus de canvi constants), amb la divisió de Biopharma pujant un +9% (+2% a tipus constants) i menors vendes en diagnòstic per menors vendes de test de Covid-19. El marge, com calia esperar, se situarà entre el 20-22%, millorant clarament el 14% del segon semestre del 2021, però encara lluny del 25% del primer semestre de l'any passat”, explica.

En aquest sentit, des de Citi destaquen el fet que l'objectiu de marge EBITDA del 30%-32% s'hagi endarrerit un any, fins al 2024/2025, a causa de les pressions per la Covid. Tot i així, això està per sobre de les seves previsions actuals.

Noticias relacionadas

contador