ep archivo   grifols 20210729093011
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha obtingut un alt grau d'acceptació a l'oferta pública d'adquisició (OPA) llançada sobre Biotest. En concret, ha estat admesa per un 96,20% dels drets de vot i un 43,24% de les accions preferents, per la qual cosa ja compta amb el 69,72% del capital social de la companyia.

  • 8,37€
  • 3,49%
  • 5,94€
  • 3,94%

Tal com informa en un comunicat, aquesta notícia arriba després de l'acord d'adquisició de la totalitat del capital social de Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings AG i la finalització del període d'acceptació de l'OPA per a la resta de les accions.

Atès que s'ha superat el 95%, s'obre un put period de 3 mesos fins al 21 d'abril del 2022 per a la resta de les accions ordinàries (amb drets polítics).

Concretament, tenint en compte l'acord amb Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings AG i l'acceptació de l'OPA llançada sobre la totalitat de la resta d'accions, avui Grifols compta amb 19.034.074 accions ordinàries (amb drets polítics) i 8.555.158 accions preferents (sense drets polítics), representatives del 48,10% i 21,62% del capital social de Biotest, respectivament.

La inversió en Biotest reforça significativament les capacitats de Grifols, incloent-hi les científiques i les industrials, contribuint a enfortir la disponibilitat de medicaments plasmàtics, la seva presència comercial i la cartera de projectes d'R+D, segons l'escrit.

Amb aquesta operació, Grifols i Biotest diuen avançar conjuntament per augmentar globalment la disponibilitat de teràpies plasmàtiques.

El setembre del 2021, Grifols va acordar l'adquisició de la totalitat del capital social de Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings AG per 1.100 milions d'euros, de la qual posseeix el 90% de les accions ordinàries i l'1% de les accions preferents de Biotest. Aquest import inclou un préstec a cobrar concedit per Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings a Biotest per un import de 313 milions d'euros aproximadament.

El desembre del 2021, el Management Board i el Supervisory Board de Biotest van recomanar acceptar l'OPA de Grifols. Tots dos òrgans van arribar a la conclusió que la combinació de negocis de Grifols i Biotest constitueix una oportunitat per augmentar la disponibilitat de teràpies plasmàtiques, així com per impulsar el desenvolupament de nous productes i projectes d'R+D, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador