ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo
8,39€
  • -0,26€
  • -3,05%

Grifols ha iniciat el procés per a l'emissió de bons sènior no garantits (senior unsecured notes) per import equivalent a 2.000 milions d'euros, amb data de venciment el 2028 (7 anys), dividits en bons en euros i en dòlars nord-americans.

  • 5,93€
  • -2,71%

Els fons procedents dels bons s'utilitzaran per finançar i consumar la compra de la totalitat del capital social de Biotest. Fundada el 1946, Biotest és una multinacional que cotitza a la Borsa de Frankfurt i està especialitzada en solucions innovadores d'hematologia i immunologia clínica. Amb seu a Dreieich (Alemanya), desenvolupa, produeix i comercialitza medicaments biològics amb aplicacions en hematologia, immunologia clínica i cures intensives.

La cartera de productes de la companyia inclou 12 productes diferents que es comercialitzen globalment en més de 90 països. Biotest dona feina a 1.928 persones a tot el món.

L'operació de compra llançada per Grifols valora el capital de Biotest en aproximadament 1.600 milions d'euros (equity value) i en 2.000 milions d'euros el seu valor de mercat (enterprise value).

Un cop completada la transacció, Grifols posseirà indirectament 17.783.776 accions ordinàries de Biotest, representatives del 89,88% del capital amb dret de vot i del 44,94% del capital total, i 214.581 accions preferents de Biotest, representatives del 0,54% del capital total.

Les accions de Biotest que posseeix indirectament Tiancheng International Investment s'han valorat a 43,00 euros cada acció ordinària i a 37,00 euros cada acció preferent.

Paral·lelament a la transacció, Grifols llançarà una oferta pública d'adquisició (OPA) a tots els accionistes per adquirir en efectiu la resta de les accions ordinàries i preferents de Biotest per 43,00 euros i 37,00 euros, respectivament.

Grifols ha dit que aquesta transacció reflecteix com Biotest i ella mateixa "compleixen amb les seves respectives missions i avancen conjuntament per augmentar globalment la disponibilitat de teràpies plasmàtiques en benefici dels pacients de tot el món".

La companyia ha afegit que la compra "reforçarà significativament" les seves capacitats al sector, reforçant la disponibilitat de medicaments plasmàtics, la seva pipeline d'R+D i la seva presència comercial. A més, permetrà ampliar les seves capacitats científiques i industrials. També millorarà la rendibilitat i els ingressos per litre de plasma de Grifols en incorporar noves proteïnes plasmàtiques que impulsaran el creixement dels ingressos i l'expansió dels marges.

En paral·lel, Grifols també ampliarà i diversificarà el seu subministrament de plasma amb la incorporació de 26 centres de donació de plasma a Europa i reforçarà les seves operacions i ingressos a la regió EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica).

Per Raimon Grífols Roura, co-CEO de Grifols, "aquesta oportunitat única permetrà a Grifols i a Biotest marcar una nova fita i fer evolucionar la indústria del plasma. Aquesta operació ampliarà la nostra actual cartera de tractaments plasmàtics i accelerarà el desenvolupament de nous productes amb el ferm objectiu d'aportar valor als pacients, accionistes i altres grups d'interès clau. Estem desitjant col·laborar amb l'equip de Biotest".

Víctor Grífols Deu, co-CEO de Grifols, afegeix: "Aquesta operació ens ofereix una oportunitat única per impulsar el nostre centre d'innovació europeu i col·laborar amb una destacada companyia alemanya reconeguda per la seva experiència en desenvolupaments clínics. Unint les nostres forces avançarem en el desenvolupament científic i de teràpies plasmàtiques innovadores per oferir una major qualitat de vida als pacients".

Aquesta transacció està subjecta a diverses aprovacions i condicions reguladores. El seu tancament està previst a finals del primer semestre del 2022.

Grifols ha comptat amb Osborne Clarke Espanya, Alemanya i el Regne Unit i amb Proskauer Rose, L.L.P com a assessors legals i amb Nomura Securities International, Inc. i UBS Europe ES com a assessors financers.

FINANÇAMENT I DIVIDEND

La inversió en efectiu representa una prima del 23% sobre el preu mitjà ponderat per volum de les accions ordinàries de Biotest a 30 dies i un valor total aproximat de 2.000 milions d'euros, incloent-hi el deute net de Biotest.

Per finançar íntegrament l'operació, Grifols té compromesa amb Bank of America un finançament pont no garantit per import de 2.000 milions d'euros. La companyia ha afegit que explorarà opcions de finançament amb instruments de deute no garantit.

Finalment, ha precisat que manté el seu compromís de reduir el seu nivell de palanquejament utilitzant totes les eines disponibles que siguin necessàries. "Grifols no espera realitzar cap operació corporativa significativa ni pagar dividends en efectiu fins que la seva ràtio de palanquejament sigui inferior a 4 vegades", conclou.

Noticias relacionadas

contador