ep grifols
GRIFOLS - Archivo

L'agència de qualificació S&P ha retallat la valoració de Grifols fins a 'BB-' des de 'BB' després de la recent compra de l'alemanya Biotest per un valor de 2.000 milions d'euros, adquisició que es finançarà mitjançant un finançament pont no garantit per import de 2.000 milions.

  • 8,66€
  • 5,25%
  • 6,09€
  • 3,48%

"Considerem que aquesta operació és transformadora i agressiva des del punt de vista de la política financera, ja que el nostre palanquejament ajustat es mantindrà probablement per sobre de 5 vegades durant els propers dos anys, el que està materialment per sobre de la nostra hipòtesi de base anterior", expliquen.

A més, donat "l'alt grau d'incertesa" sobre la recuperació de la Covid-19, S&P espera "només una modesta recuperació dels beneficis de Grifols el 2021 i 2022".

Quant a la perspectiva de la seva qualificació, és negativa atès que indica que els resultats operatius de Grifols probablement seguiran sota pressió durant els propers sis mesos, sense que s'esperin millores significatives als marges a causa de "la persistència dels elevats costos del plasma sanguini enmig de les preocupacions sanitàries relacionades amb la Covid-19 i les restriccions a la mobilitat dels donants i del personal sanitari, cosa que redueix la visibilitat dels resultats operatius".

Grifols va anunciar aquest passat divendres un acord per comprar el 90% de l'alemanya Biotest per 1.100 milions i el llançament d'una OPA per adquirir la resta de títols a un preu en efectiu de 43 euros per les accions ordinàries i 37 euros per les preferents.

Noticias relacionadas

contador